Čokoláda Menakao hořká 63% s pomerančem a brusinkami
Kód: MKTC11Detailní popis produktu
Čokoláda Menakao hořká 63% s pomerančem a brusinkami
63% hořká čokoláda dochucená pomerančem a brusinkami. Sladké a trpké chutě dávají čokoládě výjimečnou, až sváteční chuť. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.
Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2018, kategorie „Flavoured Dark Chocolate Bar“
Na počest madagaskarských obyvatel je na obalu portrét mladé ženy z kmene Antanosa („Lidé ostrova“), žijící v oblasti Fort Dauphin na jihovýchodě Madagaskaru. Tato oáza svěžesti, která se nachází na křižovatce hor, pouště a Indického oceánu, vždy lákala námořníky a piráty, kteří hluboce ovlivnili jejich osud.
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, brusinky, pomerančová kůra, pomerančový olej, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2501,61 |
Energie v kcal | 597,5 |
Tuky v g | 41,82 |
z toho nasycené tuky v g | 10,8 |
Sacharidy v g | 44,28 |
z toho cukry v g | 39,4 |
Bílkoviny v g | 11 |
Sůl v mg | 0,11 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 63 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — OVOCE:, brusinky, pomeranč |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 63 |
S příchutí: | ano |
ziskovost: | A3 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775