Párovací bílá čokoláda k tokajskému a jiným sladším vínům chocoMe
Kód: B110Detailní popis produktu
Párovací bílá čokoláda s mandlemi, kokosem a krystalickými okvětními lístky jasmínu chocoMe, 110 g
Milovníci výjimečných čokolád si rádi jejich chutě vychutnávají stejně, jako milovníci skvělých vín. Proto stvořil oceňovaný kouzelník dragée Gábor Meszáros unikátní řadu párovacích čokolád podle jednotlivých a senzoricky jim podobných odrůd vín, která s jeho čokoládami testoval se zkušenými sommeliery. Tato bílá čokoláda, bohatě zdobená mandlemi ze sicilské Avoly, kokosovými plátky a krystalickými okvětními lístky jasmínu, je připravena k vychutnání s tokajským, ale i dalšími bílými víny s charakteristickou plnou chutí (botrytická, slámová a ledová vína, výběry z cibéb) - u nás například Rulandské bílé i šedé, Sauvignon, oba Ryzlinky, Pálava, Aurelius, Tramín, Chardonnay či Müller-Thurgau. Ve vůni i chuti se může objevovat med, rozinky, buket cibéb, tóny vanilky, ořechů, tabáku, sušené ovoce i tóny kakaového másla.
Město Avola na nejjižnějším cípu Sicílie se zapsalo na mapu světové gastronomie svými výjimečnými mandlemi. Roční 2600 hodin slunečního svitu, přímořské klima a půda bohatá na vápník vedou ke speciálně tvarované mandle se skutečně jedinečnou chutí. Tyto mandlové kousky jsou větší, plošší a měkčí než běžné druhy s pískovou barvou a vysokým obsahem oleje.
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
Příběh chocoMe, renomované čokoládovny založené v roce 2010 Gaborem Meszarosem, který se do světa čokolády ponořil po prudkém obratu ve své kariéře, začal po prvních studiích v Belgii, Itálii a Francii. Gabor začal vyrábět ručně zdobené čokoládové tabulky z mimořádně kvalitních surovin. Poté, co si získaly popularitu, se Gabor vydal na další obtížnou cestu a ve své vlastní manufaktuře začal vyráběl mezinárodně uznávané dražé.
Složení: bílá čokoláda 82 % (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, emulgátor: sójový lecitin). Obsah kakaového másla v bílé čokoládě min. 34 %. Mandle 9 %. Krystalizované okvětní lístky jasmínu 6 % (cukr, přírodní květ jasmínu, zahušťovadlo: arabská guma, voda, přírodní barvivo: uhličitan vápenatý, přírodní jasmínové aroma). Kokos 3 %. Může obsahovat lepek, sóju, mléko, arašídy a sezamová semínka.
Hmotnost: 110 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2441 |
Energie v kcal | 587 |
Tuky v g | 41 |
z toho nasycené tuky v g | 22,5 |
Sacharidy v g | 45,7 |
z toho cukry v g | 44,6 |
Vláknina | 1 |
Bílkoviny v g | 8,2 |
Sůl v g | 0,21 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dárková balení čokolád |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Kategorie: | tabulková čokoláda |
? Obsah kakaové hmoty: | 34 |
Druhy čokolády: | bílá |
Vlastnost čokolády: | Ochucená |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, kokos, — OVOCE: |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 110 g |
Výrobce: | chocoMe (HU) |
Obsah kakaové hmoty: | 34 |
Druh čokolády: | bílá, blanc |
Kategorie: | párovací čokolády |
S příchutí: | kokosové plátky, jasmín, mandle |
Hmotnost: | 110 |
Značka: | chocoMe |
Výrobce: | chocoMe |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V chocoMe (založeno v roce 2010) vytváří všechny své produkty s maximálním nasazením a odbornými znalostmi a každý den snaží o nejvyšší kvalitu, kterou umožňuje vášeň, pokora, prvotřídní suroviny a neustálé inovace. Čokolády, dražé i další produkty jsou vyráběny ručně ve vlastní manufaktuře, jedna po druhé, a každý rok přinášejí prestižní ocenění z nejvýznamnějších, mezinárodních čokoládových soutěží. Cílem čokoládovny je, aby každý produkt dorazil na místo určení v té nejvyšší kvalitě a v perfektním stavu, aby se všichni usmívali: nezáleží na tom, zda putuje do sousední ulice nebo na druhý konec světa!
Své čokolády i dražé vyrábějí sami jako bean-to-bar (celá řada Atelier), nebo používají bean-to-bar čokoládu od jiných prestižních dodavatelů (např. Valrhona).
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
ČokoBanka má tu čest být ekluzivním distributorem této značky pro Českou republiku.