Tmavá horká čokoláda Michel Cluizel Kayambe 72% 1 kg
Code: MC-12865Product detailed description
Tmavá horká čokoláda Michel Cluizel Minigrammes Kayambe 72% 1 kg
Tmavá čokoláda ve formě peciček. Michel Cluizel ji připravil z vybrané kombinace kakaa ze střední Ameriky, Afriky a Jávy, aby dosáhl plné a přitom jemné čokoládové chuti. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány, do domácího pečiva, müsli či pohárů. Velikost peciček je optimalizovaná pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g.
Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.
Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–100 g čokolády (2–4 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.
Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost: pytel 1kg
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2400,35 |
Energie v kcal | 574,25 |
Tuky v g | 43,39 |
z toho nasycené tuky v g | 26,8 |
Sacharidy v g | 27,34 |
z toho cukry v g | 27,25 |
Bílkoviny v g | 7,83 |
Sůl v g | 0,02 |
Additional parameters
Category: | Hot Chocolate and Cocoa |
---|---|
Weight: | 1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 72 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Typ čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 1000 |
Druh: | čokoláda |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A1 |
Špičková čokoláda za výbornou cenu (oproti tabulkám), v kuchyni nevyzkoušeno, k přímé konzumaci se hodí velmi dobře :-)
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775