Mléčná čokoláda Fjak s hnědým kozím sýrem Bio 45%
Code: FJK-807Product detailed description
Mléčná čokoláda Fjak s hnědým kozím sýrem Bio 45% 53 g
45% mléčná čokoláda z kakaových bobů z Haiti je ochucená kozím Brunostem ("brunost" = "hnědý sýr"), norskou lokální specialitou, a norskou solí. Součástí procesu přípravy tohoto sýra je dlouhé vaření mléka, při kterém mléčný cukr zkaramelizuje, což dodává sýru jeho typickou nahnědlou barvu a nasládlou chuť. Čokoláda má tak jemnou krémovou texturu a karamelovou dochuť.
Certifikace Bio – kakaové boby, ze kterých je tato tabulka připravená, pocházejí z PISA na Haiti. PISA je jediná společnost, která nakupuje a centrálně fermentuje "mokré" kakao (nevysušené), a díky tomu ho může prodávat za vyšší cenu pro jeho vyšší kvalitu. Farmáři nyní vydělávají přibližně čtyřikrát více peněz než před nástupem společnosti PISA a zároveň jsou motivováni k ochraně svých stromů před ekologicky škodlivým trhem s dřevěným uhlím.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Great Taste Award - 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2020
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020
- zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2019 European final
- Special innovation award, International Chocolate Awards, 2019 European final
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 World final
Složení: kakao, třtinový cukr, sušené mléko, kakaové máslo, hnědý kozí sýr, sůl – vše v bio kvalitě.
Hmotnost : ± 53 g
Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.053 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 45 |
Druhy čokolády: | mléčná |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kozí sýr, sůl |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Haiti |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčná |
Hmotnost: | 53 |
Obsah kakaové hmoty: | 45 |
Značka: | Fjak |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk Chocolate nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů a zahrnují celý proces výroby čokolády v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.