Chocolate - the best of planet Earth
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Chocolate journey around the world. Tasting set of single-origin Francois Pralus...
Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...
Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin)...
Jedna z nejslavnějších odrůd světa v elegantním balení z dílny Francois Pralus. Tato...
Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů pěstovaných na...
75% miničokoládka připravená z kakaových bobů odrůdy Nacional (jinak též známé pod...
72% tmavá čokoláda k polosuchým bílým vínům. Čokoláda z kakaových bobů z Brazílie...
Omamný blend s kořením, s květy vlčího máku a dubovým dřevem v 73% hořké čokoládě z...
Omamný blend s kořením, s květy vlčího máku a dubovým dřevem v 73% hořké čokoládě z...
Omamný blend s kořením, s květy vlčího máku a dubovým dřevem v 73% hořké čokoládě z...
Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier...
Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená ze vzácných kakaových bobů z Mexika....
Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 16...
Výjimečně aromatická 51% mléčná plantážní čokoláda z brazilské plantáže „Riachuelo“ v...
Sedm tmavých 75% čokolád ušlechtilého původu od francouzského čokolatiéra Stéphana...
75% čokoláda připravená z jedné z nejvzácnějších odrůd kakaových bobů – Chuao – ceněné...
Jemná vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy...
Delikátní 100% čokoláda s křupavými kousky kakaových bobů. Kakaové boby odrůdy...
Čokoládová mince Bonnat Chuao je z 75% tmavé čokolády, svou velikostí je ideální pro...
Tato tmavá čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco....
69% plantážní čokoláda z plantáže „El Jardín“ v údolí řeky Ariari v Kolumbii....
Chuťově pestrá čokoláda s výranou zemitostí a kořeněnými tóny skořice. V závěru se...
Hedvábně jemná mléčná čokoláda nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La...