Degustační sada Michel Cluizel Etui Premier Cru
Code: MCDS-12612Product detailed description
Degustační sada Michel Cluizel „Etui Les Premier Crus de Plantation“
Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 16 jednotlivě balených čtverečků sedmi druhů plantážních tmavých čokolád.
Pro váš zážitek z degustace doporučujeme stáhnout DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A NÁVOD UMĚNÍ DEGUSTACE.
- Mangaro Noir 65% (Madagaskar),
- El Jardín 69% (Kolumbie),
- Los Ancones Noir Bio 67% (Dominikánská Republika),
- Mokaya Noir Bio 66% (Mexico),
- Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše),
- Riachuelo 70% (Brazílie),
- La Laguna 70% (Guatemala).
Čokolády získaly několik medailí na mezinárodních soutěžích. Součástí degustační sady je ilustrovaný průvodce s fotografiemi plantáží a degustačními poznámkami. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím na popisy příslušných čokolád.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Mangaro 65%:
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- Mokaya 66% Bio:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- Vila Gracinda 67%:
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- Los Ancones 67% Bio:
- vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Laguna 70%
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 80 g, 165 x 72 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2382,74 |
Energie v kcal | 570,03 |
Tuky v g | 41,37 |
z toho nasycené tuky v g | 25,55 |
Sacharidy v g | 33,37 |
z toho cukry v g | 33,27 |
Bílkoviny v g | 6,75 |
Sůl v g | 0,01 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.08 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 70, 71, 73, 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs), Criollo, Forastero, Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, === AFRIKA ===, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 80 |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A1 |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775