Čokoláda Bonnat Selva Maya 75%

Code: BNTC50
Awarded
Brand: Bonnat
€11,82 €10,55 excl. VAT €11,82 / 100 g
Skladem (29 pcs)

Chutově mimořádně vyvážená čokoláda s intenzivními ovocnými tóny. Kakaové boby pochází z pralesní oblasti Selva Maya na jihu Mexika. Získala zlatou medaili na International Chocolate Awards v roce 2016.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Bonnat – Grand Crus d'Exception – Selva Maya Mexiko 75%

Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.

Chutově mimořádně vyvážená čokoláda s intenzivními ovocnými tóny. Kakaové boby pochází z pralesní oblasti Selva Maya na jihu Mexika.

Selva Maya je rozsáhlá oblast tropického pralesa na území Belize, Guatemaly a Mexika. Je domovem mnoha vzácných a ohrožených druhů jako jsou tapíři, pumy či jaguáři. Pěstování kakaovníků je jeden z udržitelných způsobů hospodaření pro místní komunity.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2016 World Final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“ 
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2016 World Final, Special award: Chocolate Maker 
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2016 World Final, Special award: Directly Traded

Složení: kakao 75%, kakaové máslo, cukr.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • kakao a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2523
Energie v kcal 603
Tuky v g 46
    z toho nasycené tuky v g 29,65
Sacharidy v g 42,6
    z toho cukry v g 25,9
Bílkoviny v g 8,8
Sůl v g 0,01

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Mexiko
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Bonnat
Výrobce: Bonnat
Obsah kakaové hmoty: 75
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:
5
TZ Avatar of author | 20/01/2023
Selva maya 75% : Silná dlouhotrvající trochu drevita hořkost podobne jako u chmele nálož kakaa průměrná kyselost maslove struktura v pozadí charakteristická pro čokoládu bonat je u 75% tabulky úplně něco jiného než u 65% Hodnocení chutí na stupnici od 1 do 9 Sladkost 4 Kyselost 3 Hořkost 5 chmelovita dlouhotrvající Astringent svíravost 3 Květiny 5 Ovocnost 1 Sušené ovoce 1 Nuts oříšky 3 Sušený zelenina 1 chmel Karamel 1 Kakao 5 lehce dřevité hořké Rostated praženost 3 Spicy pikantnost 1
5
ZV Avatar of author | 15/05/2020
+ chuťově naprosto famózní
5
Avatar of author | 16/08/2018
Tak tohle je lahůdka! Přesně jak píšete: vyvážená. Jako milovník vína bych řekl "kulatá chuť" :-)

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaa.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775