Degustační sada Michel Cluizel Coffret Chocolats de Plantation No.28
Kód: MCDS-12620Detailní popis produktu
Degustační sada Michel Cluizel Coffret Chocolats de Plantation No.28
Degustační sada hořkých plantážních miničokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 28 jednotlivě balených čtverečků sedmi druhů plantážních tmavých čokolád 70–75%.
Dopřejte si královský zážitek z degustace a stáhněte si DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A NÁVOD UMĚNÍ DEGUSTACE.
- Mangaro 71% (Madagaskar),
- El Jardín 75% (Kolumbie),
- Los Ancones 73% (Dominikánská Republika),
- Mokaya 75% (Mexico),
- Vila Gracinda 73% (Ostrov Svatého Tomáše),
- Riachuelo 70% (Brazílie),
- La Laguna 70% (Guatemala).
Čokolády získaly několik medailí na mezinárodních soutěžích. Součástí degustační sady je ilustrovaný průvodce s fotografiemi plantáží a degustačními poznámkami. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím na popisy příslušných čokolád.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro jejich předchozí verze, které byly na trhu do roku 2021:
- Mangaro 71%
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021
- pro předchůdce Mangaro 67%: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- pro předchůdce Mangaro 67%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- pro předchůdce Mangaro 67%: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- El Jardín 75%
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
- 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- pro předchůdce el Jardín z původní edice: Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- Mokaya 75%:
- 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- pro její předchůdkyni 66% Mokaya: zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
- Vila Gracinda 73%:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- pro její předchůdkyni Vila Gracinda 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- Los Ancones 73%:
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Laguna 70%
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
- Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.
Hmotnost a velikost: 140 g, 257×88×30 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2404,1 |
Energie v kcal | 575,14 |
Tuky v g | 43,29 |
z toho nasycené tuky v g | 26,74 |
Sacharidy v g | 32,55 |
z toho cukry v g | 28,42 |
Bílkoviny v g | 7,56 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.14 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 70, 71, 73, 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs), Criollo, Forastero, Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, === AFRIKA ===, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 140 |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A1 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775