Čokoláda Amedei Toscano Mandorla – 63% s mandlemi
Kód: AMTC-T04Detailní popis produktu
Čokoláda Amedei Toscano Mandorla – 63% s mandlemi 50 g
S láskou a precizností vytvořená 63% tmavá čokoláda s křupavými kousky sladkých mandlí je oceněná i mezinárodní porotou. Lahodná pochoutka, která vás svádí svými jemnými chutěmi, představuje spojení dvou regionů: Toskánska a Sicílie. Čokoláda je vytvořena v „Čokoládovém údolí“ v Toskánsku a mandle pěstovány ve slunné sicilské oblasti Avola.
Výjimečná kvalita surovin:
- Čokolády Amedei jsou tvořeny podle starých precizních receptur. Doba konšování čokolád (míchání kakaové hmoty pro dosažení krémovosti a optimální chuti a aroma) dosahuje až výjimečných 72 hodin.
- Na její výrobu jsou použity pouze výběrové kakaové boby z plantáží, které si v Amedei pečlivě vyhlédli.
- Do svých čokolád používají třtinový cukr, mléko z horských oblastí a přírodní ovocné extrakty.
- Získávají ocenění z mezinárodních soutěží opakovaně již řadu let.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, Best dark flavored chocolate
Složení: kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, mandle (15 %). Obsah kakaa: min. 63 %. Může obsahovat stopy lískových oříšků, mandlí, vlašských ořechů, pistácií a mléka.
Čokoládovna Amedei vytváří své čokolády v Toskánsku přes 20 let. Do jejich tvorby vkládají svoji vášeň, odhodlání a chuť vytvářet dokonalé. Malou čokoládovnu vedou sourozenci Alessio a Cecília Tessieri , která se díky mnoha mezinárodním stážím stala ceněnou maître chocolatier. Spravují vlastní plantáže ve Venezuele. Čokolády Amedei jsou žádané v mnoha obchodech s delikatesami a kuchyních prvotřídních hotelů a restaurací od Itálie až po New York, Tokio i Prahu.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Hmotnost a velikost: 50 g, tabulka 9 × 15,5 × 1,2 cm
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
Energie v kJ | 2274 |
Energie v kcal | 545 |
Tuky v g | 35 |
z toho nasycené v g | 19 |
Sacharidy v g | 48 |
z toho cukry v g | 19 |
Bílkoviny v g | 9,6 |
Sůl v g | 0 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 63 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, mandle |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 50 g |
Značka: | Amedei |
Výrobce: | Amedei |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoládovna Amedei vytváří své čokolády nedaleko Pisy v městečku La Rotta Pontedera přes 20 let. Při výrobě čokolády vychází z profesionality, elegance, vášně i odhodlání vytvářet dokonalé.
Čokoládovnu vedou sourozenci Alesso a Cecilia Tessieri , která se díky zkušenostem na stážích ve Francii, Německu a Belgii stala ceněnou maître chocolatier. Recept na svoji první čokoládu Cecilia tříbila 7 let. O tom, že se její precizní příprava vyplácí svědčí řada ocenění, která čokolády této rodinné čokoládovny získávají.
Amedei je známá jako pvní italská čokoládovna, která dbá na kontrolu celého výrobního řetězce od pěstování a výběr kakaových bobů až po zabalení luxusní čokolády. Aby zajistili to nejlepší kakao, mají své vlastní plantáže ve Venezuele. S toskánskou vášní tříbí Amedei umění tvorby čokolád. S 85 národními a mezinárodními oceněními se Amedei stala vítězem v počtu zlatých ocenění Academy of chocolate v Londýně.
Výrobce: Amedei srl, Via San Gervasio, 29 - 56025 La Rotta - Pontedera (Pisa) - Italy
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775