Čokoláda Akesson Madagaskar 75% s černým pepřem

Kód: AKTC02
Novinka Oceněná
Značka: Akesson
155 Kč 138,39 Kč bez DPH 258,33 Kč / 100 g
Skladem (50 ks)

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Bejofo Estate na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar 75% s černým pepřem

Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na plantáži Bejofo Estate na Madagaskaru citlivě dochucená černým pepřem

Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny
z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček". 
Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.

Kromě toho pěstuje také svůj vlastní pepř. Čokoláda nádherně voní a chutná právě po tomto koření, které vás bez pocitu pálení příjemně zahřeje.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2013 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2015 – British, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2016 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • Great Taste Award- 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
  • stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2017 – World final, kategorie „Bars – Dark chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2018, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • stříbrná medaile,  International Chocolate Awards 2018 – European, kategorie „Bars – flavoured dark chocolate“
  • Great Taste Award - 1hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“

Složení: kakaové boby a čisté kakaové máslo (min 75 %), organický třtinový cukr, organický černý pepř (2%), sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, pepř
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
Bio: ano
Obsah kakaové hmoty: 75
Značka: Akesson

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775