To'ak čokoláda Alchemy Andean Mints 65%

Kód: TKTC-ALCH-MIN
Akce Sleva Expirace
495 Kč –30 % 345 Kč 308,04 Kč bez DPH 616,07 Kč / 100 g
Kompletně snězeno
Položka byla vyprodána…

4 minitabulky 65% tmavé čokolády z nejvzácnější odrůdy kakaových bobů Nacional, ochucené 4 druhy horské máty z pohoří And, vám zprostředkují degustaci plnou svěžích čokoládových chutí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

To'ak čokoláda Alchemy Andean Mints 65% 56 g

4 minitabulky 65% tmavé čokolády z nejvzácnější odrůdy kakaových bobů Nacional, ochucené 4 druhy horské máty z pohoří And, vám zprostředkují degustaci plnou svěžích čokoládových chutí.

V řadě Alchemy To'ak Chocolate zprostředkovávají tradiční chutě Jižní Ameriky. Výjimečné tabulky jsou baleny v krabičkách z ekologického papíru, které jsou samy o sobě uměleckým dílem. Uvnitř najdete degustační poznámky, informace o místních umělcích, kteří obaly vyzdobili, i o tom, jak čokolády vznikaly. V krabičce najdete čtyři 14g čtverečky, samostatně zabalené ve zlatém obalu. 

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 02/2024


INFO: zboží s překročenou minimální doporučenou trvanlivostí není zkažené. Čokolády skladujeme v klimatizovaném skladu při teplotě 18±1°C. Ty s překročenou minimální trvanlivostí průběžně „ekologicky likvidujeme“ (rozumějte baštíme při práci) a v 99 % případů na nich ještě dlouho poté nepozorujeme rozdílu oproti čokoládám čerstvým.

 

Výjimečná kvalita surovin:  

  • Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
  • Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více, než je průměr).
  • Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
  • To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky. 

 Složení: kakaové boby 65 %, třtinový cukr, klinopád (sunfo), máta klasnatá (yerba-buena), ekvádorská muña (ecuadorian tipo), peruánská muña (muña muña), kakaové máslo. Může obsahovat mléko, sóju, oříšky.  Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku.  

To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.

 Hmotnost a velikost: 56 g, 4 x 16 g samostatné miničokolády

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2508
Energie v kcal 600
Tuky v g 42,85
    z toho nasycené tuky v g 21,4
Sacharidy v g 35,7
    z toho cukry v g 35,7
Vláknina v g 21,4
Bílkoviny v g 7,14
Sůl v g 0
Vitamín D v mg 1,4
Draslík v mg 628
Vápník v mg 40
Železo v mg 5

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.056 kg
? Obsah kakaové hmoty: 65
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, máta
Odrůda kakaových bobů: Nacional - Heirloom kakao
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 56
Značka: To'ak
Obsah kakaové hmoty: 65
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa

Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně. 

To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemiJejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.

To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“

Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.

Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775