To'ak čokoláda Alchemy Amazonian Ants 65%
Kód: TKTC-ALCH-ANTDetailní popis produktu
To'ak čokoláda Alchemy – Amazonian Ants – 65% čokoláda s mravenci
Citrónoví mravenci jsou nečekanou ingrediencí nejluxusnější čokolády světa. Tabulce z 65% tmavé čokolády z nejvzácnějších odrůdy kakaových bobů Nacional dodávají jemný nádech citrónové trávy. Podnikněte „gastronautickou“ dobrodružnou výpravu do amazonských pralesů, kde jsou mravenci běžnou součástí mnoha pokrmů.
V řadě Alchemy To'ak Chocolate zprostředkovávají tradiční chutě Jižní Ameriky. Výjimečné tabulky jsou baleny v krabičkách z ekologického papíru, které jsou samy o sobě uměleckým dílem. Uvnitř najdete degustační poznámky, informace o místních umělcích, kteří obaly vyzdobili, i o tom, jak čokolády vznikaly. V krabičce najdete čtyři 14g čtverečky, samostatně zabalené ve zlatém obalu.
Výjimečná kvalita surovin:
- Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
- Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více, než je průměr).
- Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
- To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky.
Složení: kakaové boby 65 %, třtinový cukr, citrónoví mravenci, kakaové máslo. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku. Může obsahovat mléko, sóju, oříšky.
To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.
Hmotnost a velikost: 56 g, 4 x 16 g samostatné miničokolády
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2508 |
Energie v kcal | 600 |
Tuky v g | 42,85 |
z toho nasycené tuky v g | 28,57 |
Sacharidy v g | 50 |
z toho cukry v g | 35,7 |
Vláknina v g | 10,7 |
Bílkoviny v g | 7,14 |
Sůl v g | 0 |
Draslík v mg | 628 |
Vápník v mg | 66,4 |
Železo v mg | 7,86 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.056 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 65 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, mravenci |
Odrůda kakaových bobů: | Nacional - Heirloom kakao |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Ekvádor |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 56 |
Značka: | To'ak |
Obsah kakaové hmoty: | 65 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa
Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně.
To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemi. Jejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“
To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.
Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775