Párovací hořká čokoláda ke Cabernetu Sauvignon a dalším červeným vínům chocoMe
Kód: B108Detailní popis produktu
Párovací hořká čokoláda s lyofilizovaným černým rybízem, brusinkami a chilli chocoMe, 110 g
Milovníci výjimečných čokolád si rádi jejich chutě vychutnávají stejně, jako milovníci skvělých vín. Proto stvořil oceňovaný kouzelník dragée Gábor Meszáros unikátní řadu párovacích čokolád podle jednotlivých a senzoricky jim podobných odrůd vín, která s jeho čokoládami testoval se zkušenými sommeliery. Tato hořká čokoláda, bohatě zdobená sušenými brusinkami, lyofilizovaným černým rybízem a chilli vlákny je připravena k vychutnání s Cabernetem Sauvignon, ale i dalšími červenými víny s výraznými taniny, aromaty a chutěmi ovocných bobulí (černý rybíz, třešně, ostružiny). Vhodné také ke Carmenére nebo některým druhům Cabernetu (Franc, Moravia) či Alibernetu.
Lyofilizace je proces dehydratace, během kterého se produkt, který je třeba sušit, nejprve zmrazí, poté se při sníženém okolním tlaku velmi pomalu přidává teplo, aby zmrzlá voda v materiálu „zmizela“. Přesněji řečeno, led se nechá sublimovat přímo z pevné fáze do plynné fáze, přičemž se vyhýbá kapalné fázi.
Ve srovnání s jinými tradičními metodami sušení mrazem má lyofilizace dvě hlavní výhody. Za prvé, nepoužívá se žádné značné množství tepla; proto teplo nepoškozuje cenné látky materiálu. Vitamíny se nerozpouštějí, produkt si zachovává barvu a chuť a nezničí se ani obsah fruktózy. Za druhé, během procesu lyofilizace neexistuje žádná forma kapalné vody, jinými slovy, nedochází k žádnému odpařování. Proto cenné látky, jako je nutriční obsah, neopouštějí ovoce s odpařující se vodou, ale zůstávají zcela v ovoci.
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
Příběh chocoMe, renomované čokoládovny založené v roce 2010 Gaborem Meszarosem, který se do světa čokolády ponořil po prudkém obratu ve své kariéře, začal po prvních studiích v Belgii, Itálii a Francii. Gabor začal vyrábět ručně zdobené čokoládové tabulky z mimořádně kvalitních surovin. Poté, co si získaly popularitu, se Gabor vydal na další obtížnou cestu a ve své vlastní manufaktuře začal vyráběl mezinárodně uznávané dražé.
Složení: hořká čokoláda 84 % (kakaové boby, cukr, kakaové máslo, emulgátor: lecitin). Obsah kakaových bobů v hořké čokoládě min. 70%. Lyofilizované višně 3 %, kakaová hrudka 5 %. Sušené brusinky 7 % (brusinky, třtinový cukr, slunečnicový olej). Skořice 0,9 %. Může obsahovat lepek, sóju, mléko, ořechy a sezamová semínka.
Hmotnost: 110 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2243 |
Energie v kcal | 540 |
Tuky v g | 36,7 |
z toho nasycené tuky v g | 22 |
Sacharidy v g | 37,1 |
z toho cukry v g | 31,6 |
Vláknina | 13,5 |
Bílkoviny v g | 8,6 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dárková balení čokolád |
---|---|
Hmotnost: | 0.11 kg |
Kategorie: | tabulková čokoláda |
? Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Vlastnost čokolády: | Ochucená |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — OVOCE: |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 110 g |
Výrobce: | chocoMe (HU) |
Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druh čokolády: | hořká |
Kategorie: | párovací čokolády |
S příchutí: | brusinky, černý rybíz, chilli |
Hmotnost: | 110 |
Značka: | chocoMe |
Výrobce: | chocoMe |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V chocoMe (založeno v roce 2010) vytváří všechny své produkty s maximálním nasazením a odbornými znalostmi a každý den snaží o nejvyšší kvalitu, kterou umožňuje vášeň, pokora, prvotřídní suroviny a neustálé inovace. Čokolády, dražé i další produkty jsou vyráběny ručně ve vlastní manufaktuře, jedna po druhé, a každý rok přinášejí prestižní ocenění z nejvýznamnějších, mezinárodních čokoládových soutěží. Cílem čokoládovny je, aby každý produkt dorazil na místo určení v té nejvyšší kvalitě a v perfektním stavu, aby se všichni usmívali: nezáleží na tom, zda putuje do sousední ulice nebo na druhý konec světa!
Své čokolády i dražé vyrábějí sami jako bean-to-bar (celá řada Atelier), nebo používají bean-to-bar čokoládu od jiných prestižních dodavatelů (např. Valrhona).
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
ČokoBanka má tu čest být ekluzivním distributorem této značky pro Českou republiku.