Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45% s kokosovým mlékem a vanilkou
Kód: MKTC13Detailní popis produktu
Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45% s vanilkou a kokosem
Vanilka a kokosové mléko dodává této vysokoprocentní mléčné čokoládě vznešenou a exotickou chuť. Je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano
Na počest madagaskarských obyvatel nese čokoláda obraz muže kmene Antaimoro („Ti na břehu“), žijící na východním pobřeží Madagaskaru. Tito kultivovaní lidé velmi brzy znali arabské písmo, umění věštění a astrologii. Ve velkých knihách s názvem „Sorabe“ (Velké a svaté psaní) uchovávají příběhy, magické recepty (pro lékařské účely) a kouzla.
Složení: kakaové boby z Madagaskaru, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, sušené kokosové mléko, plnotučné sušené mléko, mletý kokos, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), mořská sůl, vanilka. Může obsahovat stopy ořechů.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2519,70 |
Energie v kcal | 601,82 |
Tuky v g | 43,34 |
z toho nasycené tuky v g | 12,48 |
Sacharidy v g | 41,44 |
z toho cukry v g | 40,00 |
Bílkoviny v g | 11,5 |
Sůl v mg | 0,21 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 45 |
Druhy čokolády: | mléčná |
Příchuť čokolády: | — KOŘENÍ:, vanilka, — OŘECHY & SEMÍNKA:, kokos |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 45 |
S příchutí: | ano |
ziskovost: | A3 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775