Mléčná čokoláda Fjak Uganda 50%

Kód: FJK-831
Akce Sleva Expirace
Značka: Fjak
205 Kč –24 %
fjak mlecna cokolada 50 uganda front cokobanka cz 1024
205 Kč –24 % 155 Kč 138,39 Kč bez DPH 292,45 Kč / 100 g
Skladem (14 ks)

Hladká, bohatá 50% mléčná čokoláda s tóny oříšků a karamelu, zakončená jemnou krémovou chutí. Tato čokoláda se vyrábí z bobů, které se pěstují, fermentují, suší a modelují do tabulky přímo v Ugandě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Fjak Uganda 50% 53 g

Hladká, bohatá 50% mléčná čokoláda s tóny oříšků a karamelu, zakončená jemnou krémovou chutí. Tato čokoláda se vyrábí z bobů, které se pěstují, fermentují, suší a modelují do tabulky přímo v Ugandě.

Boby pro tuto tabulku byly vypěstovány v lese Semukili v Ugandě. Kakao pěstuje 1 002 drobných zemědělců v Semuliki, z nichž 52 % tvoří ženy. Společnost Latitude Trace Co. (LTC), která toto kakao zpracovává a vyváží, zavedla 6 sběrných míst, aby zajistila snadný přístup pro farmáře, kteří tak mohou každý týden prodávat čerstvé kakao a dostávat platby přímo při prodeji. Centrální fermentační zařízení a sklad společnosti LTC se nachází ve vesnici Bumate, která leží na úpatí kopců vedoucích do hor.

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 08/2024


INFO: zboží s překročenou minimální doporučenou trvanlivostí není zkažené. Čokolády skladujeme v klimatizovaném skladu při teplotě 18±1°C. Ty s překročenou minimální trvanlivostí průběžně „ekologicky likvidujeme“ (rozumějte baštíme při práci) a v 99 % případů na nich ještě dlouho poté nepozorujeme rozdílu oproti čokoládám čerstvým.

 

Složení: kakao, třtinový cukr, sušené mléko, kakaové máslo – vše v kvalitě. 

Hmotnost : ± 53 g

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2022

Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2447,6
Energie v kcal 585
Tuky v g 41
    z toho nasycené tuky v mg 25
Sacharidy v g 44
    z toho cukry v g 41
Vláknina v g 2,8
Bílkoviny v g 6,6
Sůl v g 0

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.053 kg
? Obsah kakaové hmoty: 50
Druhy čokolády: mléčná
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Uganda
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 53
Obsah kakaové hmoty: 50
Značka: Fjak

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Fjåk Sjokolade

Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů. Celý proces výroby čokolády probíhá v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.