Horká čokoláda Ajala Elixír 250 g Bio
Kód: AJHC01Detailní popis produktu
Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na další výborné horké čokolády.
Horká čokoláda Ajala Elixír Bio
Horká čokoláda, taková, jak ji popíjeli Mayové. Obsahuje čistou, šetrně zpracovanou 70% čokoládu z výběrových, eticky nakoupených kakaových bobů, slazenou sušenou třtinovou šťávou. Horká čokoláda je v bio kvalitě.
Tato horká čokoláda je výjimečně bohaté a naplňující chuti. Díky výběru kakaových bobů a šetrnému zpracování čokolády je superpotravinou, která napomáhá soustředění, dodává energii a obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek.
Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–100 g čokolády (2–4 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda nebo se podívejte na videorecept přímo z čokoládovny Ajala.
Tip: zkuste do čokolády vmíchat různé druhy koření. Přidejte horkou čokoládu do dezertů a smoothies. Ozdobte si s ní zmrzlinu.
Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, obsah kakaového podílu 70%. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.
Hmotnost a rozměry: 250 g – sáček se zipem
Česká manufaktura Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky, kde jsou tradičně pěstovány šetrně a v souladu s přírodou. Lidé z Ajala Chocolate s farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro ně prioritou.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100g |
Energie v kJ | 2405,8 |
Energie v kcal | 575 |
Tuky v g | 39,3 |
z toho nasycené mastné kyseliny | 24,5 |
Proteiny | 8,6 |
Sacharidy | 44,1 |
Z toho cukry | 25,9 |
Vláknina | 16,1 |
Železo | 0,096 |
Hořčík | 0,699 |
Vápník | 0,143 |
Theobromin | 0,700 |
Sodík | 0,210 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nejoblíbenější dobroty v ČokoBance |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
Zdravotní a dietní info: | Bio, Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Typ čokolády: | hořké |
Druh: | čokoláda |
Hmotnost: | 250 |
Značka: | Ajala |
Výrobce: | Ajala |
ziskovost: | A2 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Česká manufaktura Ajala Chocolate
Misí České manufaktury Ajala Chocolate je ukázat, jak doopravdy chutná čokoláda. Navazují přitom na zapomenuté prvorepublikové umění Československa, které tehdy bylo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Kombinací starých a nových postupů se snaží dělat tu nejlepší čokoládu na světě a šířit tak povědomí, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.
Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky. Přitom dbají na to, aby boby pocházely z plantáží, kde byly pěstovány "odjakživa", šetrně a v souladu s přírodou. To, že je zde o rostliny postaráno výborně lze pak poznat na chuti a vůni kakaových bobů. Lidé z čokoládovny s místními farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Díky tomu se dostane farmářům více finančních prostředků. Díky vyšší kvalitě života mají motivaci se o kakaovníky starat ještě lépe. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro Ajala Chocolate prioritou. Čokoládu vyrábí osobně v České republice, konkrétně v Brně, a můžou tak 100% ručit za její kvalitu. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny Calico z Česka a místní zdroje se snaží nacházet i u ostatních surovin.
Chcete vidět na vlastní oči s jakou péčí se čokoláda připravuje? Mrkněte na video z čokoládovny.
Výrobce: Ajala Chocolate, Masná 34, 602 00, Brno, IČ: 02589796
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775