To'ak čokoláda Signature – Ecuador Rum Cask Aged Rain – Harvest 2019
Code: TKTC-HRV-19RAProduct detailed description
To'ak čokoláda Signature – Ecuador Rum Cask Aged Rain – Harvest 2019
Exkluzivní 75% čokoláda ze vzácných kakaových bobů původní ekvádorské odrůdy Nacional, ze sklizně roku 2019. Kakaové boby byly dva roky stařeny v sudu po ekvádorském rumu. V chuti ucítíte krémové sušené brusinky, sušené turecké datle, tabákové listy, melasu a ebenové dřevo. V dochuti vychutnejte datle, ořechy a rum. Okouzlí vás i její sametová krémovost. Pro milovníky čokolád je kolekce Signature od To'ak stejně delikátní záležitostí jako pro gurmány archivní vína či whisky.
Příběh sudu začíná u jedné z nejuznávanějších rumových destilérií na světě Flor de Caña. Prázdný sud po rumu pak 20 let posloužil k zrání ekvádorského nápoje aguardiente od přátel čokolatiérů, destilérie Zhumir. Nakonec jej v To’ak naplnili kakaovými boby a nechali 2 roky odpočívat.
Kakaové boby pocházejí z oblasti Piedro de Plata, ze sklizně roku 2021. Počasí v tomto roce bylo stabilní, až v závěru zrání a sklizně s množstvím srážek. Proto byla zvolena delší doba konšování kakaové hmoty – 18 hodin. Díky tomu získala tabulka výrazné ovocné tóny. (Konšování je proces, kde je kakaová hmota rovnoměrně promíchávána, roztírána a provzdušňována, a to těsně nad bodem tání, aby se dosáhlo optimální chuti a jemné konzistence čokolády).
Výjimečná kvalita surovin:
- Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
- Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více než je průměr).
- Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
- To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky.
Složení: kakaové boby 75 %, třtinový cukr BIO. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku. Vyrábí se v provozu, kde se zpracovává i mléko, burákové a další ořechy.
To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.
Hmotnost a velikost: 50 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2510 |
Energie v kcal | 600 |
Tuky v g | 44 |
z toho nasycené tuky v mg | 28 |
Sacharidy v g | 44 |
z toho cukry v g | 40 |
Bílkoviny v g | 3 |
Sůl v mg | 76,7 |
Draslík v mg | 720 |
Vápník v mg | 272 |
Železo v mg | 12 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Nacional - Heilroom cacao |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Ekvádor |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 50 |
Značka: | To'ak |
Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa
Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně.
To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemi. Jejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“
To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.
Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775