To'ak čokoláda Signature – Ecuador Rum Cask Aged Rain – Harvest 2019

Code: TKTC-HRV-19RA
€51,25 €45,76 excl. VAT €102,50 / 100 g
Skladem (12 pcs)

Exkluzivní 75% čokoláda ze vzácných kakaových bobů původní ekvádorské odrůdy Nacional, ze sklizně roku 2019Kakaové boby byly dva roky stařeny v sudu po ekvádorském rumuV chuti ucítíte krémové sušené brusinky, sušené turecké datle, tabákové listy, melasu a ebenové dřevo. V dochuti vychutnejte datle, ořechy a rum. Okouzlí vás i její sametová krémovost. Pro milovníky čokolád je kolekce Signature od To'ak stejně delikátní záležitostí jako pro gurmány archivní vína či whisky.

Detailed information

Product detailed description

To'ak čokoláda Signature – Ecuador Rum Cask Aged Rain – Harvest 2019

Exkluzivní 75% čokoláda ze vzácných kakaových bobů původní ekvádorské odrůdy Nacional, ze sklizně roku 2019Kakaové boby byly dva roky stařeny v sudu po ekvádorském rumuV chuti ucítíte krémové sušené brusinky, sušené turecké datle, tabákové listy, melasu a ebenové dřevo. V dochuti vychutnejte datle, ořechy a rum. Okouzlí vás i její sametová krémovost. Pro milovníky čokolád je kolekce Signature od To'ak stejně delikátní záležitostí jako pro gurmány archivní vína či whisky.

Příběh sudu začíná u jedné z nejuznávanějších rumových destilérií na světě Flor de Caña. Prázdný sud po rumu pak 20 let posloužil k zrání ekvádorského nápoje aguardiente od přátel čokolatiérů, destilérie Zhumir. Nakonec jej v To’ak naplnili kakaovými boby a nechali 2 roky odpočívat.

Kakaové boby pocházejí z oblasti Piedro de Plata, ze sklizně roku 2021. Počasí v tomto roce bylo stabilní, až v závěru zrání a sklizně s množstvím srážek. Proto byla zvolena delší doba konšování kakaové hmoty   18 hodin. Díky tomu získala tabulka výrazné ovocné tóny.  (Konšování je proces, kde je kakaová hmota rovnoměrně promíchávána, roztírána a provzdušňována, a to těsně nad bodem tání, aby se dosáhlo optimální chuti a jemné konzistence čokolády).

Výjimečná kvalita surovin:  

  • Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
  • Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více než je průměr).
  • Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
  • To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky. 

Složení: kakaové boby 75 %, třtinový cukr BIO. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku. Vyrábí se v provozu, kde se zpracovává i mléko, burákové a další ořechy.

To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.

 Hmotnost a velikost: 50 g

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2510
Energie v kcal 600
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v mg 28
Sacharidy v g 44
    z toho cukry v g 40
Bílkoviny v g 3
Sůl v mg 76,7
Draslík v mg 720
Vápník v mg 272
Železo v mg 12





Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Nacional - Heilroom cacao
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 50
Značka: To'ak
Obsah kakaové hmoty: 75

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa

Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně. 

To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemiJejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.

To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“

Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.

Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775