Tmavá horká čokoláda Los Anconès 67% Bio 100 g

Code: MC-20496-G100
Action Discount Awarded Organic
€5,50 –14 % €4,71 €4,21 excl. VAT €4,71 / 100 g
Kompletně snězeno

67% tmavá plantážní čokoláda od Michela Cluizela ve formě peciček. Vyhledávaná je pro svou jemnost a svěží ovocné tóny,  které k vám dopluly z Karibiku - z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů, do čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé čokolády.

Detailed information

Product detailed description

Tmavá horká čokoláda Los Anconès 67% Bio 100 g

67% tmavá plantážní čokoláda od Michela Cluizela ve formě peciček. Vyhledávaná je pro svou jemnost a svěží ovocné tóny,  které k vám dopluly z Karibiku - z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Kakaové boby variety Trinitario tam pěstuje rodina Rizkových v bio kvalitě, již od roku 1903. V čokoládě objevíte chuť malin, limetek, meruňěk, broskví, rybízu a dokonce i zelených oliv. 

 Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů, do čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Velikost peciček je optimalizovaná pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé čokolády. 

Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–100 g čokolády (2–4 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte, až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.

Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a balení: 100 g, 110 x 185 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386,2
Energie v kcal 570,86
Tuky v g 41,75
    z toho nasycené tuky v g 25,88
Sacharidy v g 45,75
    z toho cukry v g 32,19
Bílkoviny v g 6,94
Sůl v g 0,01

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 67
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Dominikánská republika
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Typ čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Druh: čokoláda
Výrobce: Michel Cluizel

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775