Mléčná čokoláda Akesson Brazílie 55%
Code: AKTC10Product detailed description
Mléčná čokoláda Akesson 55% Brazílie Fazenda Sempre Firme
Jemná vysokoprocentní – 55% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero. Kakaové boby pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Boby jsou UTZ certified - garantující udržitelnost zemědělství, životní prostředí a dobré sociální podmínky.
V červnu 2009 Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr Angelo Calmon de Sa zakoupili historickou farmu Fazenda Sempre Firme ve státě Bahia v Brazíli. Tato 120ti hektarová kakaová plantáž leží přesně ve středu Mata Atlantica, což je deštný prales s jednou s největších biodiverzit na Zemi.
Pěstují zde tradiční místní odrůdu z rodiny kakaovníků Forastero zvanou ‘parasinho,’ která státu Bahia přinášela slávu na začátku 20tého století.
Získané ocenění z mezinárodních soutěží:
- Great Taste Award- 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
- Great Taste Award- 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 World Final, category: Plain/origin dark-milk chocolate bars (50% and over).
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final, category: Plain/origin dark-milk chocolate bars (50% and over).
Složení: kakao 55%, organický třtinový cukr, sušené mléko, čisté kakaové máslo, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
UTZ certified je největší certifikační program pro pěstování a sklizeň kávy, kakaa a čaje na světě. Garantuje, že farmáři i zpracovatelé dodržují postupy udržitelného zemědělství a dbají na rozvoj životních a sociálních podmínek v lokalitě. Slovo „UTZ“ znamená jazyce Mayů „dobrý“. Od roku 2018 je program UTZ certified sloučen s Rainforest Alliance - organizací pro udržitelné zemědělství, zajištění biologické rozmanitosti a trvalé obživy. Organizace tak chtějí lépe reagovat na výzvy posledních let - změny klimatických podmínek, odlesnění a sociální nerovnosti.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2614 |
Energie v kcal | 625 |
Tuky v g | 44,95 |
Sacharidy v g | 39 |
z toho cukry v g | 33,48 |
Bílkoviny v g | 10,3 |
Sůl v mg | 28,23 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.06 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 55 |
Druhy čokolády: | mléčná |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Forastero |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Brazílie |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 60 |
Značka: | Akesson |
ziskovost: | A3 |
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Åkesson, od roku 1980
Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.
Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.
Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775