Hořká čokoláda s ginem Fjak Norwegian Gin 60% 60 g
Code: FJK-864Product detailed description
Čokoláda Fjak Madagascar Bio 70% 53 g
Tmavá 70% single origin čokoláda z kakaových bobů z Sambirano Valley na Madagaskaru, kde má švédský čokolatiér Bertil Åkesson plantáž. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda v bio kvalitě, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.
Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaa – 70 % – bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2018
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final
- bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 European Final
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020
- bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 World Final
Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo – vše v bio kvalitě. Může obsahovat stopy mléka, ořechů, arašídů a lepku.
Hmotnost : ± 53 g
Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.06 kg |
kategorie: | Tabulková čokoláda |
? Obsah kakaové hmoty: | 60 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Hořká čokoláda (druh): | Ochucená hořká |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, jalovec, citron, gin |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Dominikánská republika |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | S alkoholem, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 60 g |
Výrobce: | Fjak Chocolate (Norway) |
Druh čokolády: | hořká |
Obsah kakaové hmoty: | 60 |
S přísadou: | gin |
S příchutí: | gin, citron, jalovec |
Původ kakaových bobů: | Dominikánská republika |
Hmotnost: | 60 |
Značka: | Fjak |
Výrobce: | Fjak Chocolate |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk Chocolate nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů a zahrnují celý proces výroby čokolády v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.