Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mokaya Bio 75%

Code: MCTC-12146
€6,29 €5,62 excl. VAT €8,99 / 100 g
Skladem (28 pcs)

Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému čokoládovému vyvrcholení.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mokaya Bio 75%

Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce přes tóny sušeného ovoce, chuť pražených kakaových bobů až k rekordnímu desetiminutovému intenzivně čokoládovému vyvrcholení :-). Čokoláda je v bio kvalitě, bezlepková a veganská.

Plantáž Mokaya se nachází v Mexiku v oblasti Chiapas - kolébce pěstování kakaa. Už před dvěma tisíci lety, si Mokayové, místní domorodí indiáni žívící se převážně rybařením, připravovali nápoj z kakaové dužiny a bobů - první „čokoládu“ na světě. Nazývali ji „kakawa.“

Chcete-li si dopřát návštěvu plantáže z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z plantáže Mokaya.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád  a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“ 
  • pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“ 
  • pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
  • pro její předchůdkyni 66% Mokaya: zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
  • pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“

Složení: kakaové boby z plantáže Mokaya, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
  • Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427,33
Energie v kcal 580,7
Tuky v g 44,84
    z toho nasycené tuky v g 27,7
Sacharidy v g 29,69
    z toho cukry v g 25,34
Bílkoviny v g 9,97
Sůl v g 0,02



Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.07 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Mexiko
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 70
Výrobce: Michel Cluizel
Značka: Michel Cluizel
Obsah kakaové hmoty: 75

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775