Čokoláda Menakao Madagaskar 72%
Code: MKTC01NProduct detailed description
Čokoláda Menakao Madagaskar 72%
72% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Na začátku nás osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevují se i chuťové tóny másla, mléka a smetany.
Pro milovníky ušlechtilých nápojů doporučujeme k této čokoládě tyto rumy: Zaya, Zacapa, Malteco a Diplomatico.
Údolí řeky Sambirano (odkud pochází kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
-
zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
-
International Chocolate Awards, 2012
Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Menakao Madagascar 72% (v angličtině)
Na čokoládě je portrét ženy Mahafala („Ti, kteří dělají tabu“ nebo „Ti, kteří dělají lidi šťastnými“). Tito lidé žijí na jihozápadě Madagaskaru. Svým náčelníkům a králům stavěli hrobky, které je proslavily. Hrobky jsou tvořeny velkými kamennými čtvrerci. Na nich jsou umístěny dřevěné sochy „Aloalo“, což znamená „posel“ mezi světy života a mrtvých, a hromady rohů zebu. Umění kmene Mahafala se projevuje také charakteristickými účesy.
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2487,25 |
Energie v kcal | 594,07 |
Tuky v g | 41,27 |
z toho nasycené tuky v g | 10,39 |
Sacharidy v g | 42,96 |
z toho cukry v g | 36,5 |
Bílkoviny v g | 12,7 |
Sůl v mg | 0,03 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 72 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 72 |
Be the first who will post an article to this item!
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775