Čokoláda Menakao 63% combava a růžový pepř
Code: MKTC05NProduct detailed description
Čokoláda Menakao tmavá 63% s combavou a růžovým pepřem
63% tmavá čokoláda dochucená růžovým pepřem a combavou. Combava je citrus podobný limetce původem z jihovýchodní Asie. Combava je hojně používána v Thajské a Barmské kuchyni. Tato čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.
Ocenění z mezinárodních soutěží:
- Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
- Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012
Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.
Na obrázku je žena Betsimisaraka („Mnoho hrdliček“) z největšího kmene na východním pobřeží Madagaskaru. Je to oblast velkých tropických dešťů, bujné vegetace a lagun propojených kanálem Pangalanes. Místní obyvatelé pěstují hodně plodiny, které se exportují (vanilka, pepř, hřebíček, liči atd.). Tradiční domy stavěly ze dřeva a dalších rostlinných materiálů.
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), růžový pepř, combava. Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
Cena „Great Taste Award“, je ve světě gurmánů ekvivalentem filmových Oskarů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2501,61 |
Energie v kcal | 597,5 |
Tuky v g | 41,82 |
z toho nasycené tuky v g | 10,8 |
Sacharidy v g | 44,28 |
z toho cukry v g | 39,4 |
Bílkoviny v g | 11 |
Sůl v mg | 0,11 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 63 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — KOŘENÍ:, pepř, — OVOCE:, combava |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 63 |
S příchutí: | ano |
Be the first who will post an article to this item!
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775