Čokoláda Francois Pralus Dominican Republic 75% Bio

Code: FPTC04
€8,90 €7,95 excl. VAT €8,90 / 100 g
Skladem (47 pcs)

Chuťově zajímavá a pestrá čokoláda bohatá na kořeněné, ovocné a dřevité tóny. Možná ucítíte lehký závan lékořice. Tato 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v Dominikánské republice.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Francois Pralus Dominican Republic Trinitario 75% Bio

Chuťově zajímavá a pestrá čokoláda bohatá na kořeněné, ovocné a dřevité tóny. Možná ucítíte lehký závan lékořice. Tato 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v Dominikánské republice. Čokoláda je v bio kvalitě.

Získané ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark chocolate bars“

Složení: 75% kakao, cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. 

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Dominikánská republika
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775