Cestovatelská degustační sada Francois Pralus Mini Tropiques 40 ks
Code: FPDS09Product detailed description
Degustační sada Francois Pralus La Tour du Monde Mini Pyramide v celofánovém obalu
Čokoládová cesta kolem světa (La Tour du Monde de Chocolate).
Degustační sada jednooblastních (single-origin) čokolád Francois Pralus. Obsahuje 10 druhů 75% čokolád z oblastí: Papouasie (Papua – Nová Guinea), Indonésie, Sao Tomé (ostrov Svatého Tomáše), Trinidad, Vénézuela, Tanzanie, Ghana, Madagascar (Madagaskar), Colombie (Kolumbie) a Equateur (Ekvádor).
V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí. K zakoupenému produktu doporučujeme stáhnout pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE, které vás vaší domácí degustací čokolád provedou.
Degustační poznámky k čokoládám:
- Papouasie Trinitario: jemně kyselkavá čokoláda bohatá na ovocné tóny.
- Indonésie Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých špendlíků a jemně připáleného karamelu.
- Sao Tomé Forastero: čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.
- Trinidad Trinitario: příjemně chuťově vyvážená čokoláda s pestrým spektrem chuťových tónů – například zeleného ovoce a jablek.
- Vénézuela Trinitario: robustní čokoláda s výraznou kyselostí.
- Tanzanie Forastero: čokoláda s výraznou zemitou hořkostí.
- Ghana Forastero Bio: čokoláda se sytými tóny tropického ovoce.
- Madagascar Criollo Bio: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.
- Colombie Trinitario: chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou kyselostí.
- Equateur Arriba Bio: čokoláda s příjemnou plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem a výraznou tučností kakaového másla.
Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Packaging – Bars“
Složení: 75% kakao, cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 50 g, 60×33×33 mm
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2427 |
Energie v kcal | 585 |
Tuky v g | 44 |
z toho nasycené tuky v g | 28 |
Sacharidy v g | 33 |
z toho cukry v g | 26 |
Bílkoviny v g | 9,4 |
Sůl v g | 0,01 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Arriba, Criollo, Forastero, Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Ekvádor, Kolumbie, Trinidad, Venezuela, === AFRIKA ===, Ghana, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše, Tanzánie, === ASIE ===, Indonésie, Papua - Nová Guinea |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 200 |
Druh čokolády: | hořké |
Značka: | Francois Pralus |
Výrobce: | Francois Pralus |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775