Dárková zdobená hořká čokoláda s pistáciemi, pekany a sušenými brusinkami chocoMe

Kód: F101
Novinka
Značka: chocoMe
295 Kč 263,39 Kč bez DPH 268,18 Kč / 100 g
Skladem (20 ks)

Hořká čokoláda s prémiovými pistáciemi, pekanovými ořechy, sušenými brusinkami a skořicí.

Primárním cílem chocoMe je vyrábět vysoce kvalitní čokolády, které splňují potřeby spotřebitelů ve všech ohledech. Dokonalá čokoláda vyžaduje přísady nesrovnatelné kvality: proto chocoMe používá vysoce kvalitní čokoládové přísady se 100% kakaovým máslem od francouzských výrobců čokolády Valrhona, Michel Cluizel a Cacao Barry, a proto si pořizuje různé další polevy a přísady od vybraných německých, italských a francouzských dodavatelů. 
Honba za dokonalostí a nekompromisností probíhá od obstarávání surovin přes všechny kroky výroby čokolády až po atraktivní dárkové dokončení hotového výrobku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dárková zdobená hořká čokoláda s pistáciemi, pekany, sušenými brusinkami a skořicí, 110 g

Hořká čokoláda s prémiovými pistáciemi, pekanovými ořechy, sušenými brusinkami a skořicí.

Primárním cílem chocoMe je vyrábět vysoce kvalitní čokolády, které splňují potřeby spotřebitelů ve všech ohledech. Dokonalá čokoláda vyžaduje přísady nesrovnatelné kvality: proto chocoMe používá vysoce kvalitní čokoládové přísady se 100% kakaovým máslem od francouzských výrobců čokolády Valrhona, Michel Cluizel a Cacao Barry, a proto si pořizuje různé další polevy a přísady od vybraných německých, italských a francouzských dodavatelů. 
Honba za dokonalostí a nekompromisností probíhá od obstarávání surovin přes všechny kroky výroby čokolády až po atraktivní dárkové dokončení hotového výrobku.

Gurmáni vědí, že nejlepší pistácie na světě pochází ze Sicílie, z města Bronte s 20 tisíci obyvateli, ležícího nedaleko Etny. Pistáciové oříšky z Bronte jsou zcela výjimečné: sklízejí se pouze každý druhý rok. Jádra jsou poměrně velká a podlouhlá, s jasně smaragdově zelenou barvou a intenzivní vůní. Tyto prastaré oříšky se dnes vyvážejí jako luxusní ingredience ze sadů na Etně do celého světa. „Zelené zlato“ Bronte dnes nechybí jen v cukrárnách, ale také v těch nejkvalitnějších kulinářských kuchyních – díky několika vynikajícím sicilským kuchařům.

Čím jsou tak jedinečné? Za prvé, pistácie z Bronte nejsou pražené ani solené, na rozdíl od většiny druhů íránských nebo amerických pistácií, které lze nalézt v běžných obchodech. Za druhé, dnes je již všeobecně uznáváno, že speciální „terroir“ činí tento typ tak vynikajícím. Na úpatí Etny se pistácie pěstují na terasách ve svahu na půdě poměrně bohaté na křemík, který ořechům dodává výjimečné aroma. Kromě toho je klima pěstitelské oblasti také dalším důvodem jeho zvláštní chuti: v nadmořské výšce 800 metrů nad mořem obvykle střídají teplé dny chladné noci. V důsledku tohoto kolísání teploty ztrácí pistácie obsah vlhkosti a aromatické chutě se v ořechách koncentrují. Pistácie z Bronte mají vysokou citlivost na teplotu a světlo. Proto se s ořechy při sklizni zachází s mimořádnou péčí: po 2-3denním sušení na slunci jsou ve skořápce uchovávány v chladírnách (a teprve na požádání zákazníka jsou od skořápek očištěny těsně před prodejem). Pistáciové oříšky si tak mohou zachovat svou původní kvalitu po dobu dvou let – až do příští sklizně.

Pekanové ořechy svým vnějším vzhledem připomínají vlašské ořechy, ale jejich „vnitřní“ vlastnosti jsou odlišné: mají sladší, aromatičtější chuť. Pekanový ořech je považován za ideální potravinu, protože obsahuje většinu látek, které lidské tělo vyžaduje. Dáte-li pekanové ořechy na čokoládu, může to být pro vás ještě ideálnější svačina!

Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.

Příběh chocoMe, renomované čokoládovny založené v roce 2010 Gaborem Meszarosem, který se do světa čokolády ponořil po prudkém obratu ve své kariéře, začal po prvních studiích v Belgii, Itálii a Francii. Gabor začal vyrábět ručně zdobené čokoládové tabulky z mimořádně kvalitních surovin. Poté, co si získaly popularitu, se Gabor vydal na další obtížnou cestu a ve své vlastní manufaktuře začal vyráběl mezinárodně uznávané dražé. 

Složení: hořká čokoláda 75 % (kakaové boby, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin). Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě min. 70 %.  Pekanové ořechy  11 %, pistácie 6%. Skořice 0,9 %.  Sušené brusinky 7 % (brusinky, třtinový cukr, slunečnicový olej). Může obsahovat lepek,  sóju, mléko, ořechy, arašídy a sezamová semínka.

Hmotnost: 110 g 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2346
Energie v kcal 566
Tuky v g 41
    z toho nasycené tuky v g 19,3
Sacharidy v g 33,6
    z toho cukry v g 27,9
Vláknina 12,9
Bílkoviny v g 9,1
Sůl v g 0,01

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Dárková balení čokolád
Hmotnost: 0.11 kg
Kategorie: tabulková čokoláda
? Obsah kakaové hmoty: 70
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Vlastnost čokolády: Ochucená
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, skořice, pekanové ořechy, pistácie, brusinky
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 110 g
Výrobce: chocoMe (HU)
Obsah kakaové hmoty: 70
Druh čokolády: hořká
Kategorie: dárkové čokolády
S příchutí: pistácie, pekanové ořechy, brusinky
Hmotnost: 110
Značka: chocoMe
Výrobce: chocoMe

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V chocoMe (založeno v roce 2010) vytváří všechny své produkty s maximálním nasazením a odbornými znalostmi a každý den snaží o nejvyšší kvalitu, kterou umožňuje vášeň, pokora, prvotřídní suroviny a neustálé inovace. Čokolády, dražé i další produkty jsou vyráběny ručně ve vlastní manufaktuře, jedna po druhé, a každý rok přinášejí prestižní ocenění z nejvýznamnějších, mezinárodních čokoládových soutěží. Cílem čokoládovny je, aby každý produkt dorazil na místo určení v té nejvyšší kvalitě a v perfektním stavu, aby se všichni usmívali: nezáleží na tom, zda putuje do sousední ulice nebo na druhý konec světa!

Své čokolády i dražé vyrábějí sami jako bean-to-bar (celá řada Atelier), nebo používají bean-to-bar čokoládu od jiných prestižních dodavatelů (např. Valrhona).

Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.

ČokoBanka má tu čest být ekluzivním distributorem této značky pro Českou republiku.