Čokoláda Standout Chocolate Sambirano Madagascar 70%

Kód: STA-1060
Akce Oceněná
215 Kč –9 %
standout chocolate tmava cokolada sambirano madagascar cokobanka cz 1024
215 Kč –9 % 195 Kč 174,11 Kč bez DPH 390 Kč / 100 g
Skladem (21 ks)

Tmavá čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v údolí Sambirano na Madagaskaru na pozemcích Bertila Akessona. Samotná čokoláda je velmi ovocitá, cítíme citrusovou kyselost a na konci tóny ananasu a hroznů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Standout Chocolate Sambirano Madagascar 70% 50 g

Tmavá čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v údolí Sambirano na Madagaskaru na pozemcích Bertila Akessona. Samotná čokoláda je velmi ovocitá, cítíme citrusovou kyselost a na konci tóny ananasu a hroznů.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 3 hvězdy, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate Awards,  Londýn, 2021
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2020 Europe

Složení: Kakaové boby, třtinový cukr,  kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka.

Hmotnost: 50 g

Standout Chocolate je švédská čokoládovna, která se zaměřuje se na co největší udržitelnost svých výrobků. Čokolády jsou ručně vyráběné bean-to-bar jen z kakaových bobů a třtinového cukru. Kromě excelentních ingrediencí si zakládají také na komunikaci s pěstiteli kakaa a jejich adekvátnímu ohodnocení – tím je dále zajištěna dlouhodobě vysoká kvalita kakaa, ale i dobré životní a pracovní podmínky všech, kteří se na výrobě jejich čokolád podílejí. Udržitelnost aplikují také na obaly – vnitřní obal čokolády je z kompostovatelného biofilmu, vnější pak z recyklovaného papíru. Tyto unikátní čokolády tak nezatěžují planetu a požitek z nich je ještě větší. 

Cena Great Taste Award je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům.

Academy of Chocolate v Londýně je největší soutěží specializovanou na čokoládu. Kromě udílení cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2455
Energie v kcal 585
Tuky v g 41
    z toho nasycené tuky v g 24
Sacharidy v g 45
    z toho cukry v g 30
Bílkoviny v g 9
Sůl v g 0

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 70
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: tmavá
Hmotnost: 50
Značka: Standout Chocolate

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Standout Chocolate je švédská čokoládovna, která se zaměřuje se na co největší udržitelnost svých výrobků. Čokolády jsou ručně vyráběné bean-to-bar jen z kakaových bobů a třtinového cukru. Kromě excelentních ingrediencí si zakládají také na komunikaci s pěstiteli kakaa a jejich adekvátnímu ohodnocení – tím je dále zajištěna dlouhodobě vysoká kvalita kakaa, ale i dobré životní a pracovní podmínky všech, kteří se na výrobě jejich čokolád podílejí. Udržitelnost aplikují také na obaly – vnitřní obal čokolády je z kompostovatelného biofilmu, vnější pak z recyklovaného papíru. Tyto unikátní čokolády tak nezatěžují planetu a požitek z nich je ještě větší.