Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71%
Kód: MCTC-12136Detailní popis produktu
Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71%
Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Na jazyku se střídá pestrá směs ovocných chutí s tóny perníku a pikantních, jemně peprných citrusových tónů. Vším probleskuje květový nektar. Když jej však člověk záměrně hledá, ne a ne ho najít. Tahle kombinace vám přinese radostný, prosvětlující pocit.
Plantáž Mangaro se nachází v oblasti Ambohimarina, v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Jméno si vysloužila podle názvu džungle, která obklopuje svým stínem kakaovníky – Mangamaro „Země, kde rostou mangovníky“. Půda, kterou mangovníky vyživují již po staletí dodává kakaovým bobům jedinečnou exotickou chuť. Pěstují se zde kakaové boby vysoce aromatické a vzácné odrůdy Criollo.
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
- pro předchůdce Mangaro 67%: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- pro předchůdce Mangaro 67%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- pro předchůdce Mangaro 67%: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
Složení: kakaové boby z plantáže Mangaro, kakaové máslo, cukr. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2393,21 |
Energie v kcal | 572,3 |
Tuky v g | 42,64 |
z toho nasycené tuky v g | 26,34 |
Sacharidy v g | 33,41 |
z toho cukry v g | 29,32 |
Bílkoviny v g | 7,5 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.07 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 71 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 70 |
Obsah kakaové hmoty: | 71 |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775