Čokoláda Fjak Madagascar 70%
Kód: FJK-800Detailní popis produktu
Čokoláda Fjak Madagascar 70% 53 g
Tmavá 70% single origin čokoláda z kakaových bobů z Sambirano Valley na Madagaskaru, kde má švédský čokolatiér Bertil Åkesson plantáž. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda v kvalitě, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.
Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaa – 70 % – bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2018
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final
- bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 European Final
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020
- bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 World Final
Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo – vše v kvalitě. Může obsahovat stopy mléka, ořechů, arašídů a lepku.
Hmotnost : ± 53 g
Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2460 |
Energie v kcal | 588 |
Tuky v g | 41 |
z toho nasycené tuky v mg | 28 |
Sacharidy v g | 40 |
z toho cukry v g | 30 |
Bílkoviny v g | 6 |
Sůl v g | 0 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.053 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | tmavá |
Hmotnost: | 53 |
Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Značka: | Fjak |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Fjåk Sjokolade
Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů. Celý proces výroby čokolády probíhá v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.