Čokoláda Fjak Madagascar 70%

Kód: FJK-800
Akce Sleva Expirace
Značka: Fjak
245 Kč –32 %
fjak cokolada dark madagascar bio 70 53 g cokobanka cz 1024
245 Kč –32 % 165 Kč 147,32 Kč bez DPH 311,32 Kč / 100 g
Skladem (26 ks)

Tato tmavá 70% single origin čokoláda z madagaskarské plantáže Sambirano Valley má bohaté tóny černých třešní a citrusů. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Fjak Madagascar 70% 53 g

Tmavá 70% single origin čokoláda z kakaových bobů z Sambirano Valley na Madagaskaru, kde má švédský čokolatiér Bertil Åkesson plantáž. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda v kvalitě, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 02/2025


INFO: zboží s překročenou minimální doporučenou trvanlivostí není zkažené. Čokolády skladujeme v klimatizovaném skladu při teplotě 18±1°C. Ty s překročenou minimální trvanlivostí průběžně „ekologicky likvidujeme“ (rozumějte baštíme při práci) a v 99 % případů na nich ještě dlouho poté nepozorujeme rozdílu oproti čokoládám čerstvým.

 

Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaa – 70 % – bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate,  Londýn, 2018
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 European Final
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 World Final

Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo – vše v kvalitě. Může obsahovat stopy mléka, ořechů, arašídů a lepku.

Hmotnost : ± 53 g

Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2460
Energie v kcal 588
Tuky v g 41
    z toho nasycené tuky v mg 28
Sacharidy v g 40
    z toho cukry v g 30
Bílkoviny v g 6
Sůl v g 0

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.053 kg
? Obsah kakaové hmoty: 70
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Criollo
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: tmavá
Hmotnost: 53
Obsah kakaové hmoty: 70
Značka: Fjak

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Fjåk Sjokolade

Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů. Celý proces výroby čokolády probíhá v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.