Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 75%

Kód: AKTC01
Novinka Oceněná
Značka: Akesson
155 Kč 138,39 Kč bez DPH 258,33 Kč / 100 g
Skladem (91 ks)

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru. 

Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček".  Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 75%

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí.

V této 75% čokoládě najdeme jak zemité, tak kořeněné a ovocné chuťové tóny. Přehlídka začíná jemnou chutí zeleného čaje, která po chvilce přechází v aroma jarní trávy. V těsném závěsu se rozvíjí kořeněný tón nejvíce připomínající červenou papriku. Následně se na patře rozvine široké spektrum ovocných chutí – jako by v čokoládě byly „malé džbánečky květového nektaru“.

Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru. 

Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny
z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček". 
Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, Best dark chocolate bean-to-bar
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, Best dark chocolate bean-to-bar
  • Great Taste Award - 1 hvězda , Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2015, Best dark chocolate bean-to-bar
  • GOLDEN BEAN, Academy of Chocolate, Londýn, 2015
  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2017, Best dark chocolate bean-to-bar

Složení: kakao 75%, organickýtřtinový cukr, čisté kakaové máslo, sojový lecitin. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Criollo
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
Bio: ano
Značka: Akesson
Obsah kakaové hmoty: 75
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KP Avatar autora | 12.11.2020
+ nádherná ovocitá chuť. A navíc je velmi bohatá - je tam těch chuťových tónů hrozně moc.
5
IM Avatar autora | 6.12.2018
Tak tahle má tu hromadu ocenění fakt právem. Jemňounký ovocný tóny, celkově taková vyvážená - skoro bych se po vinařsku rozbásnila a řekla "kulatá" :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775