Čokoláda Akesson Madagaskar 100%
Kód: AKTC09Detailní popis produktu
Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo 100%
Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Bejofo Estate na Madagaskaru. Je jako Madagaskar sám - jemná konzistence, ale plná intenzivní kakaové chuti s citrusovými a ovocnými tóny. V chuťovém profilu Vás zaujme finiš vypečené kůrky žitného kváskového chleba.
Bertil Åkesson je především celosvětově proslulý pěstitel těch nejlepších kakaových bobů, které od něj nakupují bean-to-bar čokoládovny z celého světa pro výrobu svých nejvybranějších čokolád. Své čokolády vyrábí v omezených sériích, jak sám říká "spíše jako svůj koníček". Přesto získaly nesčetná ocenění z těch nejprestižnějších soutěží.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- zlatá medaile, International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
- Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
- Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-to-Bar over 80%“
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2016 World Final, kategorie „Bars – High Percentage Plain/Origin dark chocolate Bars (85% and over)“
- Great Taste Award 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
- Great Taste Award 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
Složení:kakaové boby a kakaové máslo, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.
Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.
Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2522 |
Energie v kcal | 609 |
Tuky v g | 55,57 |
z toho nasycené tuky v mg | 3,99 |
Sacharidy v g | 17,97 |
z toho cukry v g | 9,74 |
Bílkoviny v g | 9,72 |
Sůl v mg | 91,6 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.06 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 100 |
Druhy čokolády: | 100%, hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bio, Bez cukru / Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Bio: | ano |
Hmotnost: | 60 |
Značka: | Akesson |
Obsah kakaové hmoty: | 100 |
ziskovost: | A2 |
Jemná, dokonalá struktura, úžasná chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Åkesson, od roku 1980
Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.
Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.
Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775