Cestovatelská degustační sada Francois Pralus Mini Organic Pyramide 10 ks

Kód: FPDS08
250 Kč 223,21 Kč bez DPH 500 Kč / 100 g
Skladem (35 ks)

Degustační sada jednooblastních (single-origin) bio miničokoládek Francois Pralus přináší to nejlepší z pěti výjimečných kakaových destinací: Peru, Ekvádoru, Dominikánské republiky, Tanzanie a Madagaskaru.  Doslova malá čokoládová cesta kolem světa!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cestovatelská degustační sada Francois Pralus Mini Organic Pyramide 10ks

Malá čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jednooblastních (single-origin) čokolád Francois Pralus. Mini verze ikonické sestavy čokolád, Organic pyramide, přináší to nejlepší z pěti výjimečných kakaových destinací: Peru, Ekvádoru, Dominikánské republiky, Tanzanie a Madagaskaru. Každá mini tabulka je pečlivě zabalena do barevného papíru, který dokonale odráží zemi jejího původu.

V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí. K zakoupenému produktu doporučujeme stáhnout pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE, které vás vaší domácí degustací čokolád provedou.

Degustační poznámky k čokoládám:

  • Perou Trinitario: čokoláda s výrazným aroma kakaa s kořeněnými tóny.
  • Equateur Arriba: čokoláda s plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem, výraznou tučností kakaového másla a překvapivými květinovými tóny.
  • Republique Dominicaine Trinitario: čokoláda s komplexním chuťovým profilem, ve kterém se snoubí kořeněné tóny s ovocnými náznaky a dřevitým podtónem.
  • Tanzanie Forastero: čokoláda s výrazným dřevitým a kořeněným profilem.
  • Madagascar Criollo: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.

Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).

Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka. 

Hmotnost a velikost: 50 g, 10 x 5 g, balení 60×33×33 mm

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

 

Výjimečná kvalita surovin Francois Pralus

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. 

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně a všechny jejich čokoládové dobroty naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor, Kolumbie, Trinidad, Venezuela, === AFRIKA ===, Ghana, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše, Tanzánie, === ASIE ===, Indonésie, Papua - Nová Guinea
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Arriba
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 50
Druh čokolády: hořké
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775