Bonboniéra gurmánských dražé mandle v hořké čokoládě Åkesson ochucené divokým pepřem AtelieR 100 g

Kód: BB-RF104
Novinka
Značka: AtelieR
295 Kč 263,39 Kč bez DPH 295 Kč / 100 g
Skladem (25 balení)

Mistři čokolatiéři z AteliéRu přinášejí jedinečnou delikatesu – sicilské mandle obalené v hořké čokoládě z kakaových bobů Åkesson, ochucené madagaskarským divokým pepřem. Hořká čokoláda, vyrobena z kakaových bobů Åkesson z Madagaskaru, obohacena o velmi vzácné koření – divoký pepř Voatsiperifery, který pochází z madagaskarských deštných pralesů a je sbírán ručně. Tento pepř má komplexní a intenzivní aroma, popisované jako kombinace dřevitých, zemitých a květinových tónů, s náznaky citrusů a jemné sladkosti. Takto kořeněnou čokoládovou směsí mistři obalují sicilské mandle odrůdy Tuono z oblasti Avola, které jsou považovány za jedny z nejlepších na světě. Pokud máte rádi dobrodružství, tyhle dražé vás vezmou na výlet do tropických pralesů i na sicilské slunce – a to všechno bez pasu!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bonboniera gurmánských dražé mandle v hořké čokoládě Åkesson ochucené divokým pepřem AtelieR 100 g

Mistři čokolatiéři z AteliéRu přinášejí jedinečnou delikatesu – sicilské mandle obalené v hořké čokoládě z kakaových bobů Åkesson, ochucené madagaskarským divokým pepřem. Hořká čokoláda, vyrobena z kakaových bobů Åkesson z Madagaskaru, obohacena o velmi vzácné koření – divoký pepř Voatsiperifery, který pochází z madagaskarských deštných pralesů a je sbírán ručně. Tento pepř má komplexní a intenzivní aroma, popisované jako kombinace dřevitých, zemitých a květinových tónů, s náznaky citrusů a jemné sladkosti. Takto kořeněnou čokoládovou směsí mistři obalují sicilské mandle odrůdy Tuono z oblasti Avola, které jsou považovány za jedny z nejlepších na světě. Pokud máte rádi dobrodružství, tyhle dražé vás vezmou na výlet do tropických pralesů i na sicilské slunce – a to všechno bez pasu!

Příběh chocoMe, renomované čokoládovny založené v roce 2010 Gaborem Meszarosem, který se do světa čokolády ponořil po prudkém obratu ve své kariéře, začal po prvních studiích v Belgii, Itálii a Francii. Gabor začal vyrábět ručně zdobené čokoládové tabulky z mimořádně kvalitních surovin. Poté, co si získaly popularitu, se Gabor vydal na další obtížnou cestu a ve své vlastní manufaktuře začal vyráběl mezinárodně uznávané čokolády pod značkou AtelieR.

AtelieR je místo, kde se rodí čokoláda, která není jen sladká, ale doslova umělecké dílo. Tato značka si zakládá na výběru těch nejexkluzivnějších kakaových bobů z celého světa, které proměňuje v čokolády s tak bohatými a fascinujícími chutěmi, že se k nim budete vracet víc, než k oblíbenému filmu. Každý kousek je pečlivě zpracován s láskou a vášní pro detaily, od fermentace po temperování – a to vše s cílem přinést vám zážitek, který má nejen chuť, ale i charakter.  S AtelieRem od chocoMe se čokoláda stává opravdovým zážitkem pro všechny smysly! 

Složení: hořká čokoláda 65 % (kakaové boby, cukr, kakaové máslo. Kakaová sušina: 69 %), mandle 33 %, kakaová prášek (kakaová prášek: uhličitan draselný), divoký pepř 0,5 %.  Může obsahovat stopy lepku, sóji, mléka, jiných oříšků, arašídů a sezamových semínek.

Hmotnost: 100 g 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2240
Energie v kcal 541
Tuky v g 39,8
    z toho nasycené tuky v g 12,5
Sacharidy v g 22,5
    z toho cukry v g 20,9
Vláknina 18,6
Bílkoviny v g 13,9
Sůl v g 0

Doplňkové parametry

Kategorie: Pralinky, bonboniéry a čokoládové lanýže (truffles)
Hmotnost: 0.1 kg
Kategorie: dražé
? Obsah kakaové hmoty: 70
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Vlastnost čokolády: Single origin
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, kokos, fazole tonka
Odrůda kakaových bobů: Kokoa Kamili
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Tanzánie
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 100 g
Výrobce: chocoMe (HU)
Kategorie: dražé
Obsah kakaové hmoty: 69
Druh čokolády: hořká
Odrůda kakových bobů: Akesson
S náplní: mandle
S příchutí: mandle, divoký pepř
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Hmotnost: 100
Značka: AtelieR
Výrobce: chocoMe

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

"Od bobu k tabulce" ... to je chocoMe AtelieR!

V čem tkví tajemství jejich čokoládové alchymie?

ChocoMe AtelieR osobně vybírá kakaové boby nejvyšší kvality s nejzajímavějšími chutěmi, které jsou často nejobtížněji dostupné z exotických koutů světa. Po jejich doručení z druhého konce světa probíhají všechny další kroky přímo v jejich manufaktuře. Mezi pečlivým tříděním bobů a jejich balením stojí téměř 20 kroků, které zaberou týdny práce. ChocoMe však miluje výzvy!

Fermentace a sušení, pražení, mletí, konšování a temperování – každý z těchto kroků, spolu s vášní a unikátními recepty, přináší čokoládě hladkou, sametovou texturu a jedinečnou, světově unikátní chuť.

ChocoMe má za cíl přivést opravdovým milovníkům čokolády kakaové boby, o kterých by si jinak mohli maximálně přečíst. Protože těch, co si je mohou na světě dovolit, je pár – a oni jsou mezi nimi! S každou tabulkou tak pomáhají objevovat nezaměnitelné chutě exotických regionů a kousek po kousku vytvářejí komunitu lidí, kteří tajům kakaa rozumějí víc než leckterý čokoholik. Jejich práce je posláním, z nějž vznikla bohatá a komplexní řada produktů AtelieR, které okouzlí chuťové buňky autentickými aromaty typickými pro kakaové boby a zvýrazní jedinečné vlastnosti použitých bobů.

Vítejte ve světě „bean to bar“ čili ve vyšší čokoládové sféře, kde se s vášní mísí to nejlepší z kakaa!

ČokoBanka má tu čest být ekluzivním distributorem této značky pro Českou republiku.