Vzácná čokoláda - čokoláda ze vzácných odrůd kakaových bobů
Kouzelná rostlina Theobroma cacao neboli kakovník existuje ve spoustě podob. Na velkých plantážích se pěstují klony s velkými výnosy, obvykle chuťově ploché a nezajímavé. Z těch se vyrábějí průmyslové čokolády, které si můžeme hodit do košíku v každém supermarketu.
Na druhém konci tohoto spektra jsou vzácné pralesní odrůdy, experimentální kříženci a další odrůdy šlechtěné a pěstované přesvědčenými nadšenci. Čokolády z nich připravené najdete v této sekci. Přejeme Vám vzrušující gurmánské zážitky!
Další mistrovský kousek z AtelieRu s čokoládou z tanzanských kakaových bobů Kokoa...
Čokoládoví alchymisté z Ateliéru představují další delikatesu – piemontské lískové...
Mistři čokolatiéři z AteliéRu přinášejí jedinečnou delikatesu – sicilské mandle obalené...