Trvanlivost! Pralinková maxiperla Michel Cluizel mléčná
Kód: MCN-01070-1KUS-PDetailní popis produktu
Pralinková maxiperla Michel Cluizel mléčná – prošlá doba minimální trvanlivosti
Uvnitř perly ve zlatém obalu objevíte křupavou skořápku z krokantu (směs mandlí a karamelu) zalitého mléčnou luxusní čokoládou, která v sobě skrývá jemný krém praliné.
Krokant (Croquant) je křupavá pochoutka ze sekaných mandlí, vmíchaných do horkého karamelu, kterým se zdobí slavné francouzské moučníky. U nás je jeho hrubší obdoba známá jako griliáš.
Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 29. 2. 2024
|
Víte jak se vyrábí krém praliné? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Tuto hmotu nazvali francouzi „praliné“. Když z ní uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů.
Složení: cukr, mandle, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota, lískové oříšky, glukózový sirup, emulgátor řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy lepku a vajec.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost: 10,9 g, průměr 25 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g | 1 kus |
---|---|---|
Energie v kJ | 2225,54 | 235,9 |
Energie v kcal | 532,42 | 56,44 |
Tuky v g | 30,99 | 3,28 |
z toho nasycené tuky v g | 18,84 | 2 |
Sacharidy v g | 57,82 | 6,13 |
z toho cukry v g | 52,43 | 5,56 |
Bílkoviny v g | 4,92 | 0,52 |
Sůl v g | 0,1 | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pralinky, bonboniéry a čokoládové lanýže (truffles) |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, krokant, praliné |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčná |
Hmotnost balení: | 10,9 |
Druh náplně: | pralinková |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
Požadované vlastnosti: | S náplní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775