Nejlepší horké čokolády
Šest nejlepších horkých čokolád v ČokoBance. Pokud horké čokoládě holdujete pravidelně, doporučujeme větší - 1 kg - balení.
Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.
Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.
80% čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových peciček na přípravu...
Tmavá čokoláda ve formě peciček. Michel Cluizel ji připravil z vybrané kombinace...