Miničokoládka Francois Pralus Indonésie Criollo 75%

Kód: FPMC07-MINI
15 Kč 13,39 Kč bez DPH 300 Kč / 100 g
Skladem (171 ks)

Přináší chutě ostrova Jávy, který proslul kvalitou pěstovaného kakaa. Rostou zde kakaovníky vzácné odrůdy Criollo, které Španělé přivezli přímo z Jižní Ameriky kolem roku 1670. To zřejmě vysvětluje jemnost tohoto kakaa.  75% hořká čokoláda je bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Oceněné mezinárodními soutěžemi. Toto zboží už bohužel neprodáváme. Máme pro Vás spoustu jiných výborných miničokoládek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Miničokoládka Francois Pralus Indonésie Criollo 75% 5 g

Přináší chutě ostrova Jávy, který proslul kvalitou pěstovaného kakaa. Rostou zde kakaovníky vzácné odrůdy Criollo, které Španělé přivezli přímo z Jižní Ameriky kolem roku 1670. To zřejmě vysvětluje jemnost tohoto kakaa.  75% hořká čokoláda je bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Najdete zde zajímavé tóny nezralých mirabelek, trpké červené jeřabiny, zeleného jablka a karamelu. Čokoláda získala ocenění na mezinárodními soutěžích.

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:

  • červené likérové víno Don Diego z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic
  • pěti-putňové Tokajské víno (máme vyzkoušeno s ročníkem 1999)

Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 5 g, 34×34×5 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2448
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.005 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Criollo
? Původ kakaových bobů: === ASIE ===, Indonésie
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 5
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Obsah kakaové hmoty: 75

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775