Kakaové boby s rodokmenem
Kakaové boby ušlechtilých odrůd z nejlepších světových plantáží se od běžných bobů odlišují bohatostí chutí a aroma.
Kakaové boby jsou superpotravina. Jsou energeticky vydatné s množstvím minerálů, vitamínů a enzymů a antioxidantů. Jeden z nejsilnějších známých antioxidantů - epicatechin - se nachází právě v kakaových bobech. Kakaové boby jsou kvalitním zdrojem přírodního fosforu, manganu a mědi.
#ShowMore#
- Měď pomáhá chránit DNA před poškozením oxidací a má příznivý vliv na zdraví pleti a vlasů.
- Mangan a fosfor podporují zdraví našich kostí.
- Hořčík pomáhá udržovat ve zdraví náš chrup, srdce, svaly a příznivě ovlivňuje i náladu.
Zhruba polovinu kakaového bobu tvoří kakaové máslo, které je díky svému složení považováno za obdobně prospěšné lidskému tělu jako olivový olej. Najdete ho mimo jiné také v drahých pleťových krémech.
Kakaové boby mají také silný povzbudivý účinek. Obsahují theobromin, který na nás působí obdobně jako cofein. Takže když pozornost uvadá a není po ruce dobrá káva, můžete se s klidným svědomím „zbobovat“.
Kakaové boby u nás často nakupují fandové do zdravé výživy, vegetariáni, vegani a vitariáni.
Chcete se dovědět více? Přečtěte si naše články o odrůdách kakaových bobů, o jejich fermentaci či pražení.