Hořká čokoláda Kokoa Kamili AtelieR 70 %
Kód: BB105Detailní popis produktu
Hořká čokoláda Kokoa Kamili AtelieR 72 %
Hořká čokoláda z kakaových bobů z oblasti Kokoa Kamili exkluzivní kolekce Ateliér čokoládovny chocoMe. Kakaové boby z tanzanské oblasti Kokoa Kamili přinášejí komplexní a rozmanitý chuťový zážitek, který se projevuje mnoha způsoby. Často se v ní objevují tóny tropického ovoce, přičemž výrazně dominují kakaové a čokoládové chutě, doplněné nádechem pražených ořechů (lískové ořechy, mandle).
Příběh chocoMe, renomované čokoládovny založené v roce 2010 Gaborem Meszarosem, který se do světa čokolády ponořil po prudkém obratu ve své kariéře, začal po prvních studiích v Belgii, Itálii a Francii. Gabor začal vyrábět ručně zdobené čokoládové tabulky z mimořádně kvalitních surovin. Poté, co si získaly popularitu, se Gabor vydal na další obtížnou cestu a ve své vlastní manufaktuře začal vyráběl mezinárodně uznávané čokolády pod značkou AtelieR.
AtelieR je místo, kde se rodí čokoláda, která není jen sladká, ale doslova umělecké dílo. Tato značka si zakládá na výběru těch nejexkluzivnějších kakaových bobů z celého světa, které proměňuje v čokolády s tak bohatými a fascinujícími chutěmi, že se k nim budete vracet víc, než k oblíbenému filmu. Každý kousek je pečlivě zpracován s láskou a vášní pro detaily, od fermentace po temperování – a to vše s cílem přinést vám zážitek, který má nejen chuť, ale i charakter. S AtelieRem od chocoMe se čokoláda stává opravdovým zážitkem pro všechny smysly!
Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo. Kakaová sušina 70 %. Může obsahovat stopy lepku, sóji, mléka, ořechů, arašídů a sezamových semínek.
Hmotnost: 50 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2123 |
Energie v kcal | 512 |
Tuky v g | 34,2 |
z toho nasycené tuky v g | 18,8 |
Sacharidy v g | 30,2 |
z toho cukry v g | 30,1 |
Vláknina | 21,5 |
Bílkoviny v g | 10,1 |
Sůl v g | 0 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | AtelieR |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Kategorie: | tabulková čokoláda |
? Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Vlastnost čokolády: | Single origin |
Odrůda kakaových bobů: | Kokoa Kamili |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Tanzánie |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 50 g |
Výrobce: | chocoMe (HU) |
Obsah kakaové hmoty: | 70 |
Druh čokolády: | hořká |
Odrůda kakových bobů: | Kakao Kamili |
Původ kakaových bobů: | Tanzánie, Morogoro |
Hmotnost: | 50 |
Značka: | AtelieR |
Výrobce: | chocoMe |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
"Od bobu k tabulce" ... to je chocoMe AtelieR!
V čem tkví tajemství jejich čokoládové alchymie?
ChocoMe AtelieR osobně vybírá kakaové boby nejvyšší kvality s nejzajímavějšími chutěmi, které jsou často nejobtížněji dostupné z exotických koutů světa. Po jejich doručení z druhého konce světa probíhají všechny další kroky přímo v jejich manufaktuře. Mezi pečlivým tříděním bobů a jejich balením stojí téměř 20 kroků, které zaberou týdny práce. ChocoMe však miluje výzvy!
Fermentace a sušení, pražení, mletí, konšování a temperování – každý z těchto kroků, spolu s vášní a unikátními recepty, přináší čokoládě hladkou, sametovou texturu a jedinečnou, světově unikátní chuť.
ChocoMe má za cíl přivést opravdovým milovníkům čokolády kakaové boby, o kterých by si jinak mohli maximálně přečíst. Protože těch, co si je mohou na světě dovolit, je pár – a oni jsou mezi nimi! S každou tabulkou tak pomáhají objevovat nezaměnitelné chutě exotických regionů a kousek po kousku vytvářejí komunitu lidí, kteří tajům kakaa rozumějí víc než leckterý čokoholik. Jejich práce je posláním, z nějž vznikla bohatá a komplexní řada produktů AtelieR, které okouzlí chuťové buňky autentickými aromaty typickými pro kakaové boby a zvýrazní jedinečné vlastnosti použitých bobů.
Vítejte ve světě „bean to bar“ čili ve vyšší čokoládové sféře, kde se s vášní mísí to nejlepší z kakaa!
ČokoBanka má tu čest být ekluzivním distributorem této značky pro Českou republiku.