Hořká čokoláda Francois Pralus Chuao 75%

Kód: FPTC65
299 Kč 266,96 Kč bez DPH 299 Kč / 100 g
Skladem (17 ks)

Jedna z nejslavnějších odrůd světa Chuao z dílny mistra čokolatiéra Francoise Praluse, který přetavil tuto vzácnou odrůdu do tabulky čokolády s 75% podílem kakaa, která okouzlí bohatou vyváženou chutí s krásnou rovnováhou mezi hořkými zemitými tóny a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlouhý chuťový dozvuk. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Chuao 75% od François Pralus 

Jedna z nejslavnějších odrůd světa z dílny Francois Pralus. Představujeme vám čokoládu, která se narodila v srdci venezuelského deštného pralesa, v malebné vesnici Chuao s prastarým kakaovým tajemstvím, která dala světu něco výjimečného – nejvyhledávanější kakaová zrna Criollo. François Pralus, mistr čokolády, přetavil tento poklad do tabulky s 75% podílem kakaa, která vás okouzlí bohatou vyváženou chutí s krásnou rovnováhou mezi hořkými zemitými tóny a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlouhý chuťový dozvuk. 

Na západ od Caracasu ve Venezuele leží mystická vesnice. Dostanete se tam pouze lodí. Vesnice Chuao je ze severní strany obklopena tropickým pralesem a z jihu Karibským mořem. Po celé generace bylo kakao zde pěstované oceňováno pro své nevšední kvality. Unikátní kombinace půdy a mikroklimatu, starobylé know-how, a tradiční metoda sušení dělá z tohoto kakaa z rodiny Criollo nejžádanější kakao světa. Malá produkce činí toto kakao vzácným a my jsme hrdi na to, že Vám ho můžeme nabídnout. Tato čokoláda má dlouhý dozvuk na patře, jemně vyváženou hořkost s kyselostí a zemité chuťové tóny.

Výjimečná kvalita surovin Francoise Praluse

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar Best Dark Bar“

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Pralus Chuao 75% (v angličtině)

 

Složení: kakaové boby (min. 75 %), třtinový cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Hmotnost: 100 g

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Venezuela
Odrůda kakaových bobů: Chuao
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Obsah kakaové hmoty: 75

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775