Hořká čokoláda Francois Pralus Chuao 75%
Kód: FPTC65Detailní popis produktu
Čokoláda Chuao 75% od François Pralus
Jedna z nejslavnějších odrůd světa z dílny Francois Pralus. Představujeme vám čokoládu, která se narodila v srdci venezuelského deštného pralesa, v malebné vesnici Chuao s prastarým kakaovým tajemstvím, která dala světu něco výjimečného – nejvyhledávanější kakaová zrna Criollo. François Pralus, mistr čokolády, přetavil tento poklad do tabulky s 75% podílem kakaa, která vás okouzlí bohatou vyváženou chutí s krásnou rovnováhou mezi hořkými zemitými tóny a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlouhý chuťový dozvuk.
Na západ od Caracasu ve Venezuele leží mystická vesnice. Dostanete se tam pouze lodí. Vesnice Chuao je ze severní strany obklopena tropickým pralesem a z jihu Karibským mořem. Po celé generace bylo kakao zde pěstované oceňováno pro své nevšední kvality. Unikátní kombinace půdy a mikroklimatu, starobylé know-how, a tradiční metoda sušení dělá z tohoto kakaa z rodiny Criollo nejžádanější kakao světa. Malá produkce činí toto kakao vzácným a my jsme hrdi na to, že Vám ho můžeme nabídnout. Tato čokoláda má dlouhý dozvuk na patře, jemně vyváženou hořkost s kyselostí a zemité chuťové tóny.
Výjimečná kvalita surovin Francoise Praluse
Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar Best Dark Bar“
Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Pralus Chuao 75% (v angličtině)
Složení: kakaové boby (min. 75 %), třtinový cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Hmotnost: 100 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2427 |
Energie v kcal | 585 |
Tuky v g | 44 |
z toho nasycené tuky v g | 28 |
Sacharidy v g | 33 |
z toho cukry v g | 26 |
Bílkoviny v g | 9,4 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Chuao |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Venezuela |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 100 |
Značka: | Francois Pralus |
Výrobce: | Francois Pralus |
Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775