HIT
Kód: 6351Detailní popis produktu
HIT – 53% mléčná čokoláda s drcenými kakovými boby Jordi´s 50 g
Jordi's se rozhodli vrátit k samotným kořenům a vytvořili 53% mléčnou čokoládu s drcenými kakaovými boby, která nabízí nezapomenutelnou kombinaci tónů karamelu, ovoce, s dochutí medu a jemného kakaa. Kousky bobů přidávají čokoládě rustikální šmrnc, který vás vezme zpátky do prapůvodních chutí.
V roce 2010 založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové Salón čokolády – Jordi's Chocolate, a už o dva roky později spustili vlastní manufakturu na výrobu "bean to bar" čokolády. Pustili do této náročné řemeslné výroby a jejich čokolády si získaly mnohé české fanoušky. Nás zaujaly jejich bílé, mléčné a ochucené čokolády.
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko, kakaové máslo, drcené kakaové boby 20 %. Obsah kakaového podílu 53 %. Může obsahovat stopy lískových ořechů.
Původ: Čokoláda je vyrobena z blendu (mixu) bobů z Jamaiky, Trinidadu, Bolívie a drcený boby jsou z Madagaskaru.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
Energie v kJ | 2624 |
Energie v kcal | 627 |
Tuky v g | 48 |
z toho nasycené tuky v g | 29 |
Sacharidy v g | 35 |
z toho cukry v g | 21 |
Bílkoviny v g | 11 |
Sůl v g | 0,21 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Druh čokolády: | mléčná |
S přísadou: | drcené kakaové boby |
Hmotnost: | 50 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jordi´s je první česká "bean to bar" čokoládovna
Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).
Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.
Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:
- Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
- 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
- Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády
Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775