Pražené kakaové boby Francois Pralus Criollo Madagaskar v čokoládě 1 kg
Code: FPKB02KG1Product detailed description
„Les Feves Cacaotes“ – pražené kakaové boby v čokoládě Francois Pralus Madagascar Criollo 1 kg
Pražené kakaové boby aromatické odrůdy Criollo pěstované na Madagaskaru. Boby jsou obalené v 75% tmavé čokoládě. Kakaové boby jsou v bio kvalitě. Francois Pralus si Madagaskarské kakao oblíbil natolik, že zde založil vlastní kakaovou plantáž na ostrůvku Nosy Be (zvaném „Ostrov vůní“) na severu Madagaskaru.
Kakaové boby jsou superpotravinou, obsahující řadu prospěšných látek, jako např. antioxidanty (20× víc než zelený čaj), theobromin, který pomáhá se soustředěním i látky pomáhajících navodit dobrou náladu. Díky raw kvalitě si boby zachovávají ještě více vitamínů a minerálů. Jsou ideální pro křupavé a chutné a přitom zdravé mlsání. Můžete je také přidat do smoothies, jogurtů i müsli. V brownies vytvoří ještě čokoládovější chuť, vaše dezerty královsky ozdobí. Výtečné jsou i v marinádách na maso. Tip na svačinku či cukroví: Smíchejte rozdrcené boby (v mixéru) se sušeným ovocem a trochou tuku (např. kokosového) a ze vzniklé hmoty vyrobte výborné kuličky.
Podívejte se na celou naši sbírku kakaových bobů i další informace o nich.
Složení: 75% hmotnosti: pražené kakaové boby; 25% hmotnosti: 75% hořká čokoláda (kakaová hmota, třtinový cukr, slunečnicový lecitin)
Upozornění: Výrobek není bio. Pouze boby jsou bio, čokoláda, která je obaluje, nikoli.
Hmotnost a balení: 1 kg – pevný plastový sáček
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2378 |
Energie v kcal | 576 |
Tuky v g | 47 |
z toho nasycené tuky v g | 30 |
Sacharidy v g | 18 |
z toho cukry v g | 15 |
Vláknina | 19 |
Bílkoviny v g | 11 |
Sůl v g | 0,02 |
Additional parameters
Category: | Cacao Beans with Noble Origin |
---|---|
Weight: | 1 kg |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Kakaové boby jsou...: | Pražené, V čokoládě |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 1000 |
V čokoládě: | ano |
Značka: | Francois Pralus |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775