Pralinkový krém Francois Pralus
Code: FPKR01Product detailed description
Pralinkový krém Francois Pralus „Pot de Creme de Noisette“
„Pot de Creme de Noisette“ z dílny čokolatiéra Francois Pralus je lahůdkovou směsí ručně vyráběné hmoty „praliné“ a jemné 75% čokolády.
Víte, jak se vyrábějí pravé pralinky? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a třtinový cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Když nyní z této hmoty, kterou francouzi nazvali „praliné“, uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů...
Pokud si chcete udělat přestavu jak tato pochoutka chutná, máte možnost. „Pot de Creme de Noisette“ z dílny čokolatiéra Francois Pralus je lahůdkovou směsí ručně vyráběné hmoty „praliné“ a jemné 75% čokolády.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards European, 2013, kategorie „Milk – Spreads“
Složení: pražené lískové ořechy (50 %), pražené mandle, třtinový cukr, kakao, čisté kakaové máslo, sojový lecitin - GMO free (bez gneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy mléka.
Upozornění: na povrchu krému se samovolně tvoří vrstvička oleje. Je to normální. Před použitím krém zamíchejte.
Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 250 g, sklenice 85×85×65 mm
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2435 |
Energie v kcal | 582 |
Tuky v g | 41 |
z toho nasycené tuky v g | 7,5 |
Sacharidy v g | 41 |
z toho cukry v g | 39 |
Bílkoviny v g | 11 |
Sůl v g | 0,01 |
Additional parameters
Category: | BRANDS |
---|---|
Weight: | 0.25 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, lískové ořechy, mandle, — OSTATNÍ:, praliné |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 250 |
Druh: | čokoládové krémy |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
Dodavatel: | Michel Cluizel |
Obsah ořechů: | 50 |
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775