Pralinková maxiperla Michel Cluizel tmavá
Code: MCN-01090-1KUSProduct detailed description
Pralinková maxiperla Michel Cluizel tmavá
Uvnitř perly objevíte křupavou skořápku z krokantu (směs mandlí a karamelu) zalitého tmavou luxusní čokoládou, která v sobě skrývá jemný krém praliné.
Krokant (Croquant) je křupavá pochoutka ze sekaných mandlí, vmíchaných do horkého karamelu, kterým se zdobí slavné francouzské moučníky. U nás je jeho hrubší obdoba známá jako griliáš.
Víte jak se vyrábí krém praliné? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a třtinový cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Tuto hmotu nazvali francouzi „praliné“. Když z ní uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů.
Složení: cukr, kakao, mandle, lískové oříšky, glukózový sirup, kakaové máslo, emulgátor řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost: 12,5 g, průměr 25 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g | 1 kus |
---|---|---|
Energie v kJ | 2192,24 | 232,4 |
Energie v kcal | 524,51 | 55,6 |
Tuky v g | 30,83 | 3,27 |
z toho nasycené tuky v g | 18,7 | 1,98 |
Sacharidy v g | 57,7 | 6,12 |
z toho cukry v g | 48,59 | 5,15 |
Bílkoviny v g | 4,54 | 0,48 |
Sůl v g | 0,02 | 0 |
Additional parameters
Category: | Pralines, Bonbons and Truffles |
---|---|
Weight: | 0.013 kg |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, krokant, praliné |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | tmavá |
Hmotnost balení: | 12,5 |
Druh náplně: | pralinková |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
Požadované vlastnosti: | S náplní |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775