Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45% s kokosovým mlékem a vanilkou
Code: MKTC13Product detailed description
Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45% s vanilkou a kokosem
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru s vanilkou a kokosovým mlékem. Tato kombinace vytváří vznešenou a exotickou chuť.
Obraz odpovídá portrétu muže Antaimoro („Ti na břehu“) pocházejícího z východního pobřeží Madagaskaru. Tito kultivovaní lidé velmi brzy znali arabské písmo, umění věštění a astrologii. Ve velkých knihách s názvem „Sorabe“ (Velké a svaté psaní) uchovávají příběhy, magické recepty (pro lékařské účely) a kouzla.
Složení: kakaové boby z Madagaskaru, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, sušené kokosové mléko, plnotučné sušené mléko, mletý kokos, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), mořská sůl, vanilka. Může obsahovat stopy ořechů.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2519,70 |
Energie v kcal | 601,82 |
Tuky v g | 43,34 |
z toho nasycené tuky v g | 12,48 |
Sacharidy v g | 41,44 |
z toho cukry v g | 40,00 |
Bílkoviny v g | 11,5 |
Sůl v mg | 0,21 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 45 |
Druhy čokolády: | mléčná |
Chocolate Flavour: | — KOŘENÍ:, vanilka, — OŘECHY & SEMÍNKA:, kokos |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 45 |
S příchutí: | ano |
ziskovost: | A3 |
Be the first who will post an article to this item!
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775