Degustační sada Michel Cluizel Intro Premier Cru
Code: CBDSMC04Product detailed description
Degustační sada Michel Cluizel „Intro Cluizel Premier Cru“
Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier Cru. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád ze 6 plantáží.
Pro větší zážitek k sadě přikládáme i tištěné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Jak degustovat čokoládu všemi smysly. Nahlédnout do nich můžete v tomot pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE.
Čokolády obsažené v degustační sadě:
- El Jardin 69% (Kolumbie)
- Los Ancones Noir Bio 67% (Dominikánská republika)
- Mangaro Noir 65% (Madagaskar)
- Mokaya Noir Bio 66% (Mexico)
- Riachuelo Noir 70% (Brazílie)
- Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše)
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím popisy příslušných čokolád.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
- El Jardin: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- Moakaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Dark plain origin bars“
- Vila Gracinda: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- Los Ancones: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Los Ancones: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- Los Ancones: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- Mangaro Noir: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- Mangaro Noir: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- Mangaro Noir: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm
Upozornění: obrázek není zcela přesný. Místo růžové miničokoládky Maralumi je tam teď miničokoládka světle zelená - El Jardin. Správný obrázek dodáme hned jak novou verzi pěkně nafotíme.
Složení čokolád: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2386,37 |
Energie v kcal | 570,9 |
Tuky v g | 40,61 |
z toho nasycené tuky v g | 25,78 |
Sacharidy v g | 37,02 |
z toho cukry v g | 32,14 |
Bílkoviny v g | 6,96 |
Sůl v g | 0,01 |
Additional parameters
Category: | Chocolate Tasting Sets |
---|---|
Weight: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 65, 66, 67, 69, 70 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs), Criollo, Forastero, Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, === AFRIKA ===, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 50 |
Druh čokolády: | hořké |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A1 |
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775