Online degustace čokolády pro tým Davida Kutálka 17.12.2020
Degustace se koná ve čtvrtek 17.12. létapáně 2020 v 16:00.
Na objednávku máte 5% slevu. V košíku uplatněte prosím slevový kód: REDHAT
Tento slevový kód je opakovatelně použitelný a věčný. Můžete ho kdykoli znovu použít a také ho sdílet s Vašimi přáteli a kolegy. Platí na všechno nezlevněné zboží.
Teď před degustací čokolády je navíc u slevového kódu nastavena doprava zdarma. Dopravu platí David.
Rychlost dodání: za ideálních podmínek: jeden den objednáte, druhý odešleme, třetí to máte doma. Teď před Vánocemi prosím počítejte s rezervou 2 dny, způsobenou přetíženými dopravci. Nejrychleji nyní funguje dopravce Messenger.
Před degustací zde ještě přibude degustační video, které Vám pak zůstane k dispozici když si budete chtít degustaci zopakovat v pohodlí domova s Vašimi blízkými.
Degustační menu
Tyto čokolády budeme spolu degustovat. Minimální potřebné množství je jedna miničokoládka nebo jedna pralinka. Pokud si budete chtít degustaci později zopakovat, tak si jich kupte víc nebo si kupte celou tabulkovou čokoládu.
Porovnání čokolád tří odrůd kakaových bobů
1) Odrůda Criollo: Michel Cluizel Mangaro Noir 65%: miničkoládka 5g, tabulka 70g
2) Odrůda Forastero: Michel Cluizel Vila Gracinda 67%, miničkoládka 5g, tabulka 70g
3) Odrůda Trinitario: Michel Cluizel Los Anconès Bio 67%, miničkoládka 5g, tabulka 70g
4) Kakaové boby
Kakaové boby zatím bohužel v eshopu nemáme v malém balení vhodném na degustaci. Normálně dávám ochutnat na degustacích nejdříve boby nepražené a pak boby pražené. Navrhuji tedy: kupte si nějaké balení bobů, které Vám finančně dává smysl. Nemusíte si kupovat nepražené i pražené. Stačí jedny.
Nepražené kakaové boby - vyberte jedno balení: doporučený druh, balení nepražených bobů seřazená od nejlevnějších
Pražené kakaové boby - volitelné: doporučený druh, balení pražených kakaových bobů seřazená od nejlevnějších
5) kakaový likér neboli 100% čokoláda
Francois Pralus Madagaskar Criollo 100%, miničkoládka 5g, tabulka 100g
6) 75% hořká čokoláda - ideální procento kakaovosti
Francois Pralus Madagaskar 75% Criollo Bio, miničkoládka 5g, tabulka 100g
Na tomto místě obvykle dávám ochutnat čokoládu z nějakého vzácného druhu kakaových bobů: Chuao nebo Porcelana. Vzhledem k tomu, že jsou poměrně drahé, tak je to položka volitelná: čokolády z odrůd Porcelana a Chuao.
Mléčné čokolády
7) Francois Pralus Mélissa Criollo 45%, miničkoládka 5g, tabulka 100g
8) Michel Cluizel Riachuelo Lait 5!%, miničkoládka 5g, tabulka 70g
9) Hořko-mléčná čokoláda: Bonnat Lait Grands Crus Surabaya 65%, tabulka 100g
10) Čokolády se zajímavými příchutěmi
Ochucené čokolády bohužel nemáme ve formě malých čokoládek, tak sem dám tři dle mého názoru chuťově nejvydařenější a vyberte si na kterou/které máte chuť:
- 45% mléčná s Arabicou: Menakao Madagaskar 45% s kávou a mořskou solí, tabulka 65g
- 45% mléčná se slaným karamelem: Michel Cluizel Lait 45% Caramel Sale, tabulka 100g
- 75% hořká s divokým pepřem: Akesson 75% Bio s divokým Voatsiperifery pepřem, tabulka 60g
11) Praliné - krém, který dal jméno pralinkám
Jak se krém praliné připravuje se dozvíme na degustaci. Ochutnat ho můžete v mnoha různých variantách. Vyberte si tu, která Vám udělá největší radost:
- minimalistická verze: Pralinkové čokoládové srdce Michel Cluizel - pralinka 11g
- velmi příjemná verze: Pralinkový krém Francois Pralus - sklenička 250g
- maximalistická verze: Pekelná pralinka Francois Pralus Infernale Lait - maxipralinka 160g
- hedonistická verze: Obří pralinka Francois Pralus Cubissime - megapralinka 500g
12) Čokoládová štamprlička na závěr
Když je to týmová oslava, tak je potřeba zakončit důstojným přípitkem. Pro tento případ tu máme: štamprličky v čokoládě. Vyberte si dle svých chuťových preferencí.
Snoubení čokolády s vínem a destiláty
Často podáváme k degustaci skleničku něčeho dobrého. Pokud si ji chcete k degustaci dopřát, dám Vám pár tipů s čím se čokolády hezky snoubí:
- bílá vína: voňavé odrůdy jako Rulandské šedé, Muškát moravský, Tramín červený, Irsai oliver či Pálava. Ideálně s vyšší cukernatostí: pozdní sběr, výběr z hroznů...
- červená vína: sytá s výrazným bouquetem: Malbec, Merlot.
- fortifikovaná vína: Porto, Madeira...
- rum: karibské rumy
Na degustaci si prosím připravte
- výše uvedené vzorky čokolády, kakaových bobů, praliné...
- sklenici čisté vody (neperlivé)
- případně i sklenici vína, portského či rumu
Pokud byste chtěli trénovat dopředu, tak návod jak degustovat čokoládu všemi smysly je zde: umění degustace čokolády
Těším se na setkání,
Petr Veselý
Petr Veselý
774 335 118
cokobanka@cokobanka.cz
PS: níže je ještě několik zajímavých minidobrot, které už součástí degustace nejsou, ale doporučuju si je volitelně přidat ;)