Čokoláda Menakao Madagaskar 80%
Code: MKTC02NProduct detailed description
Čokoláda Menakao Madagaskar 80%
80% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Robustní čokoláda syté chuti, co s vámi zatřese!
Údolí řeky Sambirano má navíc specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.
Na obrázku je portrét muže z kmene Tanala. („Ti, kteří žijí v lese“). Tito lesní lidé z jihovýchodního Madagaskaru ovládají tradiční léčitelství. Často znají účinky stovek druhů rostlin. Ty nejsilnější byliny nosí zavěšené na krku v malých taštičkách.
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189 × 104 × 10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2530,54 |
Energie v kcal | 604,41 |
Tuky v g | 43,93 |
z toho nasycené tuky v g | 11,8 |
Sacharidy v g | 38,96 |
z toho cukry v g | 26,2 |
Bílkoviny v g | 13,3 |
Sůl v mg | 0,01 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 80 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Zdravotní a dietní info: | Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 80 |
Be the first who will post an article to this item!
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775