Čokoláda Menakao Madagaskar 100% s kousky kakaových bobů
Code: MKTC16Product detailed description
Čokoláda Menakao Madagaskar 100% s kousky kakaových bobů
Smělá a poutavá 100% hořká čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru s kousky kakaových bobů. Velmi tmavá čokoláda, ve své chuti odvážná a silná. Když necháte čokoládu roztát na jazyku, ucítíte silné aroma kakaových bobů z Madagaskaru s ovocným podtónem. Křupavé kousky bobů dodávají čokoládě rustikální nádech.
Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.
Na obrázku je portrét muže z kmene Bezanozano. Tento kmen žije hlavně na středovýchodním pobřeží Madagaskaru. Lidé tohoto kmene žili v opeveněných vesnicích na hřebenech hor. specializovali se na přepravu zboží mezi hlavním městem a východním pobřežím Madagaskaru. Zboží nosili na zádech.
Složení: kakaové boby, kousky kakaových bobů. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin.
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2661,72 |
Energie v kcal | 635,72 |
Tuky v g | 51,02 |
z toho nasycené tuky v g | 11,72 |
Sacharidy v g | 30,54 |
z toho cukry v g | 0 |
Bílkoviny v g | 13,6 |
Sůl v g | 0,02 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 100 |
Druhy čokolády: | 100%, hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kousky kakaových bobů (nibs) |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Zdravotní a dietní info: | Bez cukru/ Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 75 |
Značka: | Menakao |
Obsah kakaové hmoty: | 100 |
Be the first who will post an article to this item!
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775