Čokoláda Francois Pralus Madagaskar 100% Bio
Code: FPTC09Product detailed description
Čokoláda Francois Pralus Madagaskar Criollo 100% Bio
100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Doporučujeme nechat velmi zvolna rozpouštět na jazyku – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2016 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“
Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:
- suché Rulandské šedé pozdní sběr 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve v ústech rozpustit čokoládu a pak k ní teprve přidat víno.
- suché Rulandské modré ročník 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve naplno vychutnat čokoládu a teprve, když ji máme napůl spolknutou, tak štědře zalít vínem. Báječná kombinace!
Složení: kakao v bio kvalitě 99 %, čisté kakaové máslo. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2364 |
Energie v kcal | 571 |
Tuky v g | 44 |
z toho nasycené tuky v g | 28 |
Sacharidy v g | 24 |
z toho cukry v g | 2 |
Bílkoviny v g | 12 |
Sůl | 0,01 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.1 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 100 |
Druhy čokolády: | 100%, hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bio, Bez cukru/ Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 100 |
Značka: | Francois Pralus |
Výrobce: | Francois Pralus |
Obsah kakaové hmoty: | 100 |
Bio: | ano |
ziskovost: | A* |
Reply
Reply
Reply
Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775